5:2-metoden – en okomplicerad diet att komma igång med

Det är inte särskilt svårt att inleda 5:2-dieten. Du behöver inte tömma kylskåpet på frestelser – du får ju äta dem! Du behöver inte heller investera i några nya produkter alternativt lägga upp ett kost- och träningsschema så knepigt att det fyller kalendern. Endast två dagar i veckan behöver du sätta av åt din nya satsning på att gå ner i vikt, så är du genast verksam med din diet.

Börja med att välja ut en vecka som lämpar sig fint för att starta en ny vana. Med tanke på att fasta, även om den bara pågår i en dag, påverkar din ork är det vettigt att välja en vecka då du har ett par lugnare dagar att utse som fastedagar.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per individ och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan låg den siffran på enbart 50 kg per person samt år. Att dra ner aningen på köttet är en kvick väg mot bättre hälsa. Bra tips här. Tänk på att dina fastedagar kommer att upplevas tunga i inledning, men glöm inte bort att din kropp så småningom kommer att vänja sig vid din nya livsstil.

Utför din hemläxa innan du startar dieten. Läs på om vilka effekterna dieten kan få och gör upp en plan för hur du ska fixa fastedagarna om de visar sig vara jobbigare än du anat. Tala om för din omgivning att du fastar, du kommer att få både sympati och goda råd av dem.

5:2-dieten har blivit så populär att du säkert har arbetskamrater som redan har provat och kan hjälpa dig på vägen!

Gör en matsedel åt dina fastedagar. Läs flera recept och ta ut de som inspirerar dig mest. Möjligtvis är det de som påminner mest om hur din kost ser ut idag, möjligtvis känns det mest spännande att prova på nya råvaror som du inte brukar använda. Med hjälp av ett klart upplägg för fastedagarna är du redo att låta 5:2-dieten göra entré i ditt liv.

Handla smart. Nya råvaror som du inte vet hur du ska nyttja ligger helst och blir dåliga i kylskåpet. Handla inte mer än du behöver i början så håller du onödiga kostnader samt matspill på en miniminivå. Du kommer att upptäcka att dina vanor också på de “vanliga” dagarna förändras efter ett tag och då kan du även börja shoppa annorlunda i matbutiken.

Sätt en trend. Är det du som står för matlagningen för hela hushållet så gör dig inga otjänster genom att strula till det. Låt familjen ansluta sig till dina nya vanor, men utan kaloribegränsningen. Laga samma mat till dem som till dig själv, men låt dem äta hur stora portioner de vill, så slipper du sukta efter onyttigheter som står där på bordet under tiden du känner dig oinspirerad att äta din sallad. En god sallad är en enastående middag för hela familjen!

Ge inte upp när du vacklar. 5:2 är en anpasslig diet. Gick det inte som du tänkte med veckans fastedagar? Men lägg om schemat då! Det är aldrig för sent att ta igen en dag och en missad fastedag kommer inte att krossa din diet. Kommande vecka går det bättre och så småningom kommer denna nya vana upplevas som den naturligaste sak i världen.

Troligen får du också en välbehövlig skjuts när väl kilona börjar rasa och det gör de vanligtvis någorlunda raskt.

Det tillhandahålls en väldigt bra pocketbok av Ola Norrman (författaren som skrivit “Hur man bantar bort fett utan hunger med LCHF” som kort och simpelt heter 52-dieten. Vad som är ytterligare bonus är att man kan låna denna online på biblioteket – som ebok.

Man behöver inte ens resa till biblan – man lånar eBoken via sin dator. De flesta nya och dyra bra böcker kan lånas – gratis. Läses bäst med en Läsplatta, som iRiver. Vill man köpa så finns pocketboken på allt-fraktfritt.se.