5:2-metoden – en okomplicerad diet att komma igång med

Det är enkelt att komma igång med 5:2-dieten! Du behöver inte tömma kylskåpet på frestelser – du får ju äta dem! Du behöver inte heller investera i några nya produkter alternativt lägga upp ett kost- och träningsschema så knepigt att det fyller kalendern. Bara två dagar i veckan behöver du sätta av åt din nya satsning på att gå ner i vikt, så är du genast igång med din diet.

Starta med att välja ut en vecka som passar fint för att starta en ny vana. Med tanke på att fasta, trots att den endast pågår i en dag, påverkar din ork är det vettigt att välja en vecka då du har ett par lugnare dagar att välja som fastedagar.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per människa och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan låg den siffran på enbart 50 kg per individ samt år. Att dra ner en aning på köttet är en snabb väg mot bättre hälsa. diet 5 2 Tänk på att dina fastedagar kommer att upplevas tunga i början, men glöm inte bort att din kropp snart kommer att vänja sig vid din nya livsstil.

Gör din hemläxa innan du startar dieten. Läs på om vilka effekterna dieten kan få och gör upp en plan för hur du ska klara fastedagarna ifall de visar sig vara jobbigare än du anat. Berätta för din omgivning att du fastar, du kommer att få både förståelse och goda tips av dem.

5:2-dieten har blivit så populär att du säkert har arbetskamrater som redan har testat och kan hjälpa dig på vägen!

Gör en matsedel för dina fastedagar. Läs flera recept och plocka ut de som inspirerar dig mest. Möjligen är det de som påminner mest om hur din kost ser ut idag, kanske känns det mest spännande att prova på nya råvaror som du inte brukar använda. Med hjälp av ett färdigt upplägg för fastedagarna är du förberedd att låta 5:2-dieten äntra i ditt liv.

Handla smart. Nya råvaror som du inte vet hur du ska nyttja ligger helst och blir dåliga i kylskåpet. Köp inte mer än du behöver i början så håller du onödiga kostnader samt matspill på en miniminivå. Du kommer att upptäcka att dina vanor också på de “vanliga” dagarna förändras efter ett tag och då kan du dessutom börja handla annorlunda i matbutiken.

Sätt en trend. Är det du som står för matlagningen för hela hushållet så gör dig inga otjänster genom att krångla till det. Låt familjen ansluta sig till dina nya vanor, men utan kaloribegränsningen. Tillaga samma mat till dem som till dig själv, men låt dem förtära hur stora portioner de vill, så slipper du sukta efter onyttigheter som står där på bordet under tiden du känner dig oinspirerad att äta din sallad. En god sallad är en enastående middag för hela familjen!

Ge inte upp när du vacklar. 5:2 är en reglerbar diet. Gick det inte som du tänkte med veckans fastedagar? Men lägg om schemat i sådana fall! Det är aldrig för sent att ta igen en dag och en glömd fastedag kommer inte att fördärva din diet. Nästa vecka går det bättre och så småningom kommer denna nya vana upplevas som den naturligaste sak i världen.

Förmodligen får du dessutom en välbehövlig skjuts när väl kilona börjar rasa och det gör de oftast någorlunda hastigt.

Det tillhandahålls en mycket bra bok av Ola Norrman (han som författat succen “Hur man bantar bort fett utan hunger med LCHF” som kort och gott heter 52-dieten. Vad som är ytterligare bonus är att man kan låna boken utan att lämna datorn på biblioteket – som ebok.

Man behöver inte ens resa till bibliotelet – utan lånar boken via sin dator. I princip alla jättedyra sorters böcker kan lånas – gratis. Läses bäst med en eBokläsare, som iRiver. Vill man köpa hem så finns pocketboken på allt-fraktfritt.se.