Absinthe, – den mest legendariska av alla drycker

Under hela historien om alkoholhaltiga drycker, hittar man ingen mer legendarisk än absint.


Klicka här för Absinthinfo.

De flesta folk har förmodligen en grundläggande medvetenhet om att absint finns, men de mesta utav dem vet blott ett litet antal sanna information om alkohol alternativt alkohol och blott en bråkdel av dem innehar haft tillfälle att har ett bägare av denna mystiska dryck före sej på bordet.

På grund av detta önskar jag med detta lilla inlägget presentera för er läsare en del information om denna legendariska spritdryck och se tillbaka på dess lysande förflutna.

Det var i Couvet, Schweiz på 1790-talet som en så kallad allfungerande tonic som kallades absint först gjordes.

Mycket berusande samt kryddad med anis, sägs absint få varit uppfinningen av Pierre Ordinaire, en läkare från Frankrike.

Men lokalbefolkningen i byn kommer ihåg att flertal år före Dr Ordinaire kom till platsen, var systrarna Henriod kända för att inneha tillverka en medicinsk tonic som bar en enorm likhet med absint.

Likväl var det Ordinaire, ej Henriod systrar, som sålde formeln för absint tonicen till Dubied-Pernod familjen, som efter etablerade den första kommersiella verksamheten i Couvet, ett absint destilleri.

Under de årtionden som följde började absint att gå miste sin image som en läkemedelstonic och blev mer känd för sina psykologiska effekter – stimulerande visioner, fantasier samt för att ge inspiration till konstnärer.

Alltså legenden om den gröna fen kom på plats.

Ett realitet är att hon inspirerade så stora konstnärer och författare som Degas, Erfaren Gogh, Picasso, Hemingway, Oscar Wilde samt Mary Shelley att alstra målningar samt litteratur som har blivit tidlös i världens konst och böcker.

När artonhundratalet gick mot sitt slut växte en lobby mot sprit i allmänhet och mot absinthe i synnerhet.

Så kallade vetenskapliga experiment gjordes för att förment belägga att malörtens olja, en utav de många ingredienserna i absint, var farlig samt giftig, även om bara en liten mängd malört fanns i en absint butelj.

En annan evenemang som skedde i början av nittonhundratalet hjälpte till att försegla ödet för den gröna fen.

En schweizisk man, Jean Lanfray, fick ett raserianfall samt mördade hela sin familj.

Även om gubben hade en lång historia utav att vara gravt alkoholiserad och missbrukare skylldes morden på hans absintintag.

År 1912 gjordes absint olalgligt i många europeiska länder samt USA.

Frankrike följde efter att år 1915.

Antagligen för att det var illegal frukt, innehar många av de falska rykten och historier om farorna med absint fortsatt att leva vidare än nu, trots att inne vetenskap innehar visat att malört ej är mer skadligt eller bildar vansinne än någon annan naturlig ingrediens som pepparmynta olja alternativt vaniljextrakt.

Idag, i början av 2000-talet, tas förbuden så sakteliga bort.

I de mesta europeiska länder är absint helt lagligt igen.

I AMERIKA (givetvis) är det ännu lagar mot att producera samt avyttra den, även om olika företag har hittat på potential att gäcka dessa bann.

Att dricka absint är inte längre ett brott.

För en jänkare, innebär det att det är acceptabelt att inmundiga absint, så länge du handlar det från en rättslig, icke-amerikanska källa som du kan hitta Online.