Absinthe Sprit, Bara en drink alternativt en legend?

Flera människor antar att absint är en likör, men det är faktiskt klassificerad som sprit eller alkohol framförallt alldenstund det ej är buteljerat med tillsats utav socker.

En nuförtiden nära nog utsuddad gräns uttalar att en likör är sprit med tillsats utav socker samt smakämnen – samt då börjar antagligen nära nog all alkohol som saluförs idag kallas likör.

Vår ”egen” Vodka Absolut Citron eller blåbär, vem skulle anlända på tanken att kalla dessa för en likör?

Absithe är en bärkraftig växtbaserade sprit som destilleras med malört och anis, men är också känd för att har andra aromatiska örter som fänkål, lakrits, kvanne källa, koriander, muskot, enbär samt mer.

Ordet absint refererar antingen till den alkoholhaltiga drycken alternativt den faktiska malörtens nickname Artemisia absinthium.

Absinthe alkohol finns i många olika typer.

Dess utveckling började i slutet av 17-talet i Schweiz för att sedan spridas till övriga länder som satte sin egen prägel på originalet.

Som du antagligen förstår, var kvaliteten på de annorlunda märkena mycket varierade, typ vin är nu, samt de billigare sorterna av absint hade lägre alkoholhalt och begagnade mestadels ingredienser som var direkt skadliga.

Sorten som kallas “Bohemian Absinth” kom från Tjeckien samt var en utav dessa billigare sorter som innehöll en del alternativt ingen anis, fänkål alternativt någon utav de övriga örter som hittades i den traditionella absint.

Den schweiziska samt särskilt den franska var ansvariga för att ordentligt öka poopulariteten för absint samt bedömdes vanligen vara de som producerade högsta kvalitet.

När alla har sina egna personliga smakpreferenser, en “deluxe absinthe” är i allmänhet utav högre kvalitet än en “klassisk absint”: Mer Info Här..

Det finns också ett litet antal betraktas som “special absint” som är totalt exklusiv samt annorlunda.

Det är många legender samt myter kring absint sprit, som dess franska smeknamn, “The Green Fairy – La fée verte” ) på grund av att det (oftast) innehar en smaragdgrön kulör.

Början såldes det som ett universellt läkemedel, antagligen därför fördelarna med malört och andra örter.

Det rekommenderades för behandling utav epilepsi, kolik, gikt, njursten, och mycket mer.

Snart såldes det både som en huskur och en aptitretare.

Den hade en unik effekt på dem som drack det, det till och med förbjöds av den schweiziska regeringen 1910.

Flera trodde att hög användning utav absint var kopplat till hallucinationer, våld samt missmod.

Antagligen det är på grund av detta det fick så mycket beröm utav bohemiska typer samt konstnärer som Picasso, Ernest Hemingway och Oscar Wilde.

Legenden säger att den berömda holländska konstnären Van Gogh, skar av sitt förena öra under dess inverkan.

Absinthe blev så populär i Frankrike, särskilt med bohemiska författarinna och konstnärer i Paris.

De hade “den gröna timmen”, som motsvarar vår “happy hour” nuförtiden.

Man kan hitta det i nattklubbar och populära hangouts som Moulin Rouge.

Eftersom produktionen utav drycken ökade så gjorde även efterfrågan, samt ganska inom kort sjönk priset så att samtliga drack den.

Detta varade tills några galna människor förstörde för alla andra.

Det fanns flertal planerat dråp som var kopplade till konsumtion av absint precis runt 1900, det mest kända är de Lanfray morden där en man dödade främst sin egen familj och därnäst sig själv.

Vid det laget var det Schweiz som främst förbjöd den legendariska dycken men flera andra länder följde kort därnäst.

Även om det ännu minsann ej är lagligt i USA ännu så lyfte Schweiz undan förbudet år 2005 samt den kända gröna drycken växer idag i popularitet åter.

Idag när du innehar lärt dig ett litet antal spännande fakta om absinthe, kommer jag låta dej själv bestämma om det blott är en annan dryck, eller kanske mer utav en legend.

Med det växande folkgunst som absinthe fått under de senaste åren, får vi vänta samt se om historien upprepar sej.