Använd banangrädde till tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom från banan har otaliga användningsområden och eftersom den är helt fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Smak och färgsättare för vispgrädde: gul banan

Banan har söt smak, det vet vi alla. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande böjd. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med arom av banan är sannerligen intet särfall. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten skarp arom av banan utan att kännas konstgjord och därtill färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan eller som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns överhängande risk att man råkar slicka i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden före den tillförs på tårtan. Det åstadkommer självklart inget för var flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir många tårtor, det. koka kaffe vispa grädde hot shot

Självfallet har gräddaromerna fler användningsområden än enbart till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en färsk favorit till just detta ändamål. Det blir betydligt lättare att få barnen att intaga hälsomedveten, naturell yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser ifall den har gul kulör och arom av banan.

En pava gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver ungefär 1,5 ml arom för ultimata effekt. Man kan ta mindre om man önskar ha aningen mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock leda till lite egenartad eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir alldeles grön i färgen. Allihopa är oerhört delikata men jordgubbe och banan delar nog ändå första plats vad gäller användbarhet.

Vill man tillverka hemmagjord glass är dessa aromer fantastiska smak- och färgsättare. De går också att kombinera för att få till exempel glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en klass för sig själv med en aning mer exotisk smak och riktigt dynamisk grön färg.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man därtill blandar smakerna lite så kan man få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett följer med och underlättar när man vill dosera mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så letar de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt Stevia kan man själv tillverka fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart tillskott i skafferiet.