Använd en effektiv hundsele under promenaden

En dragsele hund är ett redskap som används när hunden ska dra i något som till exempel en pulka.

Dragsele hund

Dragsele hund kommer i annorlunda designer. Det är en utrustning för hundar som liknar den sele hästar brukar ha. Det finns diverse dragselar för diverse utförande som hunden ska genomföra, som till exempel att dra en släde efter sig eller när den ska vara till hjälp åt en funktionshindrad person.

Slädhundstävlingar

En slädhundstävling är en hundsport som är bland det mest populära i den arktiska regionen av till exempel USA och Kanada. Under en slädhundstävling är hundar fastkopplade med hjälp av dragsele hund i linor framför en släde. Den som är förare hjälper till genom att sparka och springa med släden efter hundarna som drar. De som har kommit till målet inom den kortaste tiden vinner.

En dragsele hund kopplas vanligtvis till ett hundhalsband. Själva hundhalsbanden går kring hundens hals, medan dragselen sträcker sig omkring dens torso. En dragsele hund är konstruerad på ett vis som gör den verkningsfull utan att skada hunden när den drar.

Hundkoppel

Frånsett en dragsele hund användas också inte allt för sällan ett hundkoppel när man ska strosa med sin hund. Det är en av de mest nyttjade hundprodukterna ute på marknaden idag. De kommer i diverse storlekar, designer, material och färger, beroende på det ändamål man behöver dem för.

Exempelvis finns ett så kallat utställningskoppel som är tunnare än de vanliga kopplen som är tillgängliga, de brukas under en hundutställning och lanseras i olika material såsom nylon.

Ett av de andra hund koppel som inte allt för sällan används är till exempel en indragbar hund koppel. Denna sorts hundkoppel brukas när man vill raskt få sin hund nära sig, ifall man skulle helt tvärt träffa på en annan hundägare tillsammans med sin hund när man är ute och promenerar. Man kan vid detta tillfälle enkelt rulla in hunden och greppa den nära sig.

Det finns flertalet olika hundprodukter som en hund behöver såsom ett hundhalsband, hundsele, hundbur, hundleksaker samt en munkorg till hund. Man kan finna de flesta via sin närmaste hundaffär. Men en hundshop på nätet har fler alternativ att erbjuda en hundägare. Man kan selektera bland ett stort sortiment av exempelvis hundselar som kommer från hela världen.

För att hitta en hundshop som erbjuder olika hundtillbehör på nätet som man söker, kan man bland annat leta via en sökmotor som t.ex. Google och få diverse ex på hundbolag. Det finns flera sajter tillgängliga, så man behöver inte oroa sig om man inte har funnit just det hundkoppel eller dragsele hund som man vill verkligen lägga pengar på.

För de hundägare som söker unika hundprylar för sina hundar finns dessutom de hundsajter på nätet som erbjuder en att få en specialdesignad vara. Man kan själv t.ex. designa sitt hundhalsband, välja det material som ska användas, färgen samt hur informationen för identifieringen ska stå. En identifiering på halsbandet är ett måste med tanke på att hunden kanske kan gå vilse. Med hjälp av informationen på halsbandet som brukar vara t.ex. hundens namn och adress, kan en person som finner hunden enkelt kontakta ägaren.

Ämnar du tävla med din hund i exempelvis en draghundssport, bör du redan leta efter en perfekt dragsele hund.