Använda järnsulfat till mossan eller är det lika passande med Weibulls?

Bara fantasin sätter gränser för hur man kan nyttja järnsulfat åt mossan I trädgården. Troligen kunde man anknyta Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks kapitulera är glasklart, men ska man investera på Weibulls mosspreparat alternativt kan det funka lika förträffligt med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Ultimata effekten med ultimata mosspreparatet

Den bästa effekten får man självklart med det preparat som sannerligen tar död på mossan och som samtidigt är bra för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men ifall man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja reflektera på om det inte är klokare att personligen sammansätta alternativt att skaffa en fräsch järnsulfatprodukt.

bred utvattnare för vattenkanna

Faktum är att det är avsevärt billigare att köpa medlet på allt-fraktfritt.se än att införskaffa en märkesprodukt. Man får en 25 kg påse för samma pris som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat inuti. Men det är självklart viktigt att du är varse om hur du ska distribuera järnsulfat och vatten på korrekt sätt över gräsmattan så att du får ultimata möjliga resultat.

Samtliga snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara medryckande att notera är att en del snigelmedel har en bas som innehåller järnsulfat, alternativt järnvitriol som det även kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att införskaffa en dunk med järnsulfatet i pulverform som du därpå blandar med vanligt vatten så får du nämligen samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte införskaffa antisnigelmedlet var för sig då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att vara medveten om.

Det är betydelsefullt att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man även tvingas tänka på är hur alla preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön samt den egna hälsan. Ifall man köper en blandning som ska eliminera mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta bra men inte om detta preparatet är giftigt.

En stor styrka med att använda järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att det här inte är giftigt eller farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan exempelvis icke döda ogräs med järnvitriol. Det är enbart mossan och mördarsniglarna som ryker och för flera så är det mer än tillräckligt.

Betala rätt pris för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks styra även bland de som pysslar i trädgården. När man kan köpa en påse med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre burk från Weibulls så kan man ju undra varför personer inte utför det här i större utsträckning.

Problemet för vissa är det där med dosering och att man icke har rätt redskap för att sammansätta järnsulfatet med vatten. Men i detta fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (alternativt införskaffa en ejektordunk samt blanda eget koncentrat för kaffepengar) som skänker flexibel mix och därefter okomplicerad behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att bibehålla ett öppet sinne och betänka lite på hur man på ultimata vis kan ta hand om gräsmattan och bli av med mossan. Beställ produkter på allt-fraktfritt.se