Aqvia Exclusive – en {kolsyremaskin|bubbelmaskin

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra form revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den lanserades år 2008. Aga ville alstra en kolsyremaskin som inte blott kolsyrar vatten effektivt, utan som oxå blir en snygg inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog hjälp av den erkända designern Eva Lilja som designade och färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i typiskt stilren, skandinavisk form med rena, mjuka linjer samt sober silverfärg. Designern valde också omsorgsfullt ut fem färger som fick pryda kolsyremaskinerna – créme, brunt, bäckmörkt, brandgul och lime. Man ville att alla bo, oavsett färgtema samt andra preferenser skulle kunna finna en kolsyremaskin från Aqvia som passade in.

smakaromersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Aqvia Exclusive blev snabbt populär och tre år efter introduktionen kom en ny modell som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa ett par kolsyremaskiner väldigt lika, men med avvikande färgsättning, Balance går i sobert vit med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är enormt enkel att begagna, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kallt kranvatten och trycker på en knapp. På mindre än en minut har man läskande friskt bubbelvatten! Man kan ju också smaksätta sitt vatten om man föredrar det, alternativt mixa i läskkoncentrat för att göra dricka.

Det finns flera goda smaker att testa samt annorlunda affärsverksamhet erbjuder annorlunda kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat samt vattenessenser och Sodastream har ett ganska brett sortiment av läskkoncentrat. Man kan oxå testa att mixa saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som dricka.

Ett annat företag som har specialiserat sig på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer samt har idag 20 annorlunda smaker i den kategorin. Därjämte har man lanserat läskkoncentrat som idag består av 14 annorlunda smaker, både sockrade samt sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna skänker när man dricker är kittlande och uppfriskande, det känns som att de renar gap samt kropp på något fason, därjämte kan de ställa upp att smälta maten när man har ätit. Aldrig fordom har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola och Sprite som vi gör idag och dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de minsann egentligen bara innehåller vatten och eventuella smakämnen.

Det renaste och färskaste vattnet har vi i våra kranar, dessutom är kranvattnet väldigt kap gentemot buteljerat vatten samt dricka. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter avsevärt, då betalar man bara för kolsyrepatronen samt eventuella essenser.

Det är inte bara plånboken som blir glad av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebära också mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i frekvens med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man alltså en attraherande inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden och på ett personligt sätt, man får tillgång till färskt och rent bubbelvatten när man vill samt kan därjämte göra sina egna läskedrycker. Därjämte slår man med en Aqvia Exclusive ett litet, men angeläget, art för miljön.