Aqvia karbonerar ditt vatten

Aqvia är benämningen på de kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man lanserade den idag enormt populära kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ner stor omsorg på att göra både snygg, lättanvänd och miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som fordom samarbetat med andra stora affärsverksamhet som IKEA samt Alcro, för att formge och välja färgsättning på de fem annorlunda versionerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

smakessensersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner och färgerna blev bäckmörkt, crème, solbränd, brandgul och lime. Det finns en kulör här som passar i var boende! Det är självklart blott en del av Aqvia kolsyremaskin som har kulör, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sig fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen och det njuter vi givetvis av genom att kunna hälla opp ett glas kyligt vatten och dricka direkt utan att bekymra oss för ett litet antal obehagliga konsekvenser alternativt märkliga bismaker. Vi skulle emellertid kunna njuta ännu mer av detta, och begagna det till både kolsyrat mineralvatten och läsk igenom att använda en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är flera. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen läsk och sitt eget bordsvatten, men investeringen gör oxå att man slipper släpa med sig en massa vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nära nog avgiftsfri hemma i kökskranen. Den tredje avgörande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten och dricka sliter enormt på miljön, igenom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa samt världen. En egen kolsyremaskin är ett modernt alternativ som passar alla från singel till barnfamiljer.

När det innefattar smaksättning av bubbelvatten så finns det idag en lång rad olika val. Dels kan man välja att smaksätta sitt vatten med bara smak, i elegans med Ramlösa samt Vichy Nouveau. Detta passar alla som vill dricka kalorifritt vatten. Aromhuset säljer 20 annorlunda smaker för bordsvatten, alla med unik samt klar smak, men totalt fria från både sötningsmedel samt socker. Aqvia gör också smaker för bordsvatten, med har ett mindre sortiment.

För läsk är riktiga läskkoncentrat godast, även om det går att göra läsk med saftkoncentrat oxå. Det dyker upp fler och fler läskkoncentrat och idag kan man finna både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt samt helt sockerfria varianter. Alla är dock söta – såklart.

För att ens vatten skall kunna kolsyras behövs en gaspatron samt när man handlar en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid åtminstone en patron på köpet. När den är slut, vilket den är efter att man har kolsyrat upp till 60 liter vatten, så kan man byta in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat peng. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bra för både miljö och börs.