Är det möjligt att bruka mossa GTI samt tak GTI likadant?

Järnvitriol alternativt järnsulfat som är en synonym beteckning används ganska flitigt. Det här är ett medel som tar död på mossan och som kan användas på husets träpartier såväl som på gräsmattan. Men kan man använda mossa GTI och tak GTI på samma sätt? Svaret på frågan är både ja och nej, det hela beror lite på vilken typ av järnsulfatprodukt som man väljer.

köpa järnsulfatspridare för vattenkanna

Järnvitriol till trä och mossa GTI till gräsmattan

Till att börja med så kan det vara fint att känna till att produkter som är till för att processa trä vanligtvis kallas för järnvitriol och då och då med ytterligare en beteckning. Det här är medel som kan göra mer än att få bukt med mossväxt då de även kan ge träpartiet en finare färg. Med mossa GTI samt tak GTI så är huvudsyftet att få bort mossa.

De här produkterna används ej på samma sätt vilket I själva verket är rätt så logiskt. Man kan ju inte ta sig fram över ett tak som man gör på gräsmattan och dessutom så krävs det lite andra egenskaper då man dessutom behöver överlägga gräsets hälsa.

Se till att du köper rätt produkt

Även om det rent praktiskt kan vara så att man använder sig av järnsulfat samt vatten och ingenting mer både för tak och gräs så finns det annat som kan påverka användarvänligheten. Betänk att en järnvitriol som är speciellt till för gräset kan komma i en smart dunk som ger automatisk blandning.

Ska man vattna gräsmattan med järnsulfat så kan det göra enorm skillnad att använda sig av en produkt som är framtagen för detta. Att det därefter är så att man kanske sparar pengar på att själv mixa i en vattenkanna (100-200 gram järnsulfat till 10 L vatten) och vattna ut med spridarbom är en annan sak. För den som inte har något emot att lägga extra tid på detta så kanske det går lika bra att mixa med ett preparat som är till för taket.

Det finns järnvitriolprodukter som har tillsatser som är särskilt bra då man ska behandla en veranda, träfasad alternativt trävägg. Dessa ska man välja då det där med estetik är viktigt. Klicka Nu för mer detaljer järnsulfat mot mossa.

God planering är väldigt relevant för en grann gräsmatta och ett fint tak

Innan du plockar fram den järnvitriol du har och börjar blanda med vatten för att förse järnsulfat till gräsmattan alternativt för att processa taket mot mossa så ska du betänka hur du ska jobba samt när. Det finns årstider som är särskilt lämpade för att attackera mossan och därjämte så kan det vara bra att upprepa proceduren mer än en gång per år.

Börja med att lära dig mer om din gräsmatta och ditt tak därför att komma fram till när och hur du borde vårda. Först efter detta så kan du se dig om efter rätt mossa GTI alternativt tak GTI och handla denna online alternativt i en gängse butik. Med en god plan så borde arbetet flyta på enkelt och fint och du kan därpå se fram emot goda resultat och en hemmiljö som är både hälsosam samt förtjusande.

Färdiga produkter är kolossalt dyra. Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter, i en smart ejektordunk man kopplar på vattenslangen. För uppemot samma pris köper man en större ejektordunk och 25 kg järnsulfat på allt-fraktfritt.se.

Samma ejektordunk funkar till Bensaltensid samt Fulstopp för tak och gångar. Bensaltensid är aktiv ingrediens I både TAK GTI och Grönfri men till ett billigare pris.