Aromhusets Citron skänker ens kolsyrade vatten smak av klassisk syrlighet

Troligtvis finns det ingen mer klassisk smak i kolsyrat vatten som citron. Aromhusets Citron ger vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som dessutom kan användas i allt från matlagning till te. Citron blandas även med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

smakessensersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Citron är en smak vi använder till enormt mycket. Länge har vi låtit några citrondroppar samt skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första läsksorterna. Man har kokt saft på citron och socker, samt gjort marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det gäller smaksatt kolsyrade drycker så var citronen först även där. I utlandet, där detta koncept inte är speciellt utspritt är det på flera ställen den enda smaken man kan hitta på kolsyrat vatten.

Aromhuset har bland sina 16 skilda smakessenser självfallet inkluderat Citron. Få smaker är så uppfriskande och uppskattade, och även variationsrika. Man kan ha Aromhusets Citron i allting från grädde till te alternativt matlagning, enbart fantasin sätter stopp. Citron fungerar även mycket fint tillsammans med andra smaker. Tillsammans med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en ljuvlig balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är enorm. Vi måste dricka vatten därför att må bra och vi svenskar har förstått att det är både godare samt lättare att få i sig dagsransonen om den innehåller festliga bubblor samt goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Aromhusets essenser innehåller inget socker, inga färgämnen samt inget sötningsmedel. Man slipper således dålig bismak, ångest för vikt och hälsa och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är enkel och görs med hjälp av smakflaskans egen kapsyl alternativt med doseringspipett.

Thomas Ström, säljare för Aromhuset, rekommenderar att man testar att dosera 2 ml essens till varje liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man finner bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i affär. Uppskattar man klen smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i aningen mer. Essenserna är högkoncentrerade och varje flaska rymmer 30 ml.

Ström säger vidare att Gert Strand AB, som står bakom Aromhusets smakessenser, söker nya återförsäljare. Produkterna är unika i sitt slag, både vad gäller innehåll och omväxling, och är efterlängtade på marknaden. Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten därför att undgå draga litervis med vatten från affären och Aromhusets essenser funkar precis lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som absolut kommer att uppskattas.