Artros kan behandlas med glukosamintabletter

Om du har kommit fram till att du möjligen lider av begynnande artros så är det viktigt att du icke gissar. Man ska alltid uppsöka en läkare därför att befästa att det faktiskt rör sig om artros i knä, artros axel eller var man nu upplever smärta samt minskad rörlighet. Men det kan även vara smart att börja med glukosamintabletter som består av ämnet glukosamin som är känt för att ha smärtstillande verkan och som kan giva utökad flexibilitet i leden som har drabbats.

glukosamin

En effektiv behandling med glukosamintabletter och viktiga övningar

Förutom att konsultera med en professionell doktor och börja ta glukosamintabletter så kan man dessutom komma igång med sjukgymnastik. Det här betyder icke nödvändigtvis att man måste få en remiss och gå till en sjukgymnast som är sakkunnig på saker som artros i nacken och artros i foten. Visst kan det vara bra att få experthjälp men viss artros behandling kan man också genomföra själv.

Lär man sig bara rätt övningar så behöver man icke ens ett gym för att befästa de delar av kroppen som har drabbats av sjukdomen. För somliga så kan det vara besvärligt att vara konsekvent då man inte har en sjukgymnast som väntar alternativt ett gymkort som man har betalat för, och det är förstås också något som man skall överlägga då man planerar för att hantera artrosen.

Köpa glukosamin online till ett bra pris

Glukosamin räknas som läkemedel men säljs likaså som kosttillskott i mindre förpackningar. Dessa kan man hitta på Apoteket men det är bra mycket smartare att handla glukosamintillskott online där man kan få bättre priser. På en sajt som all-fraktfritt.se så finner man exakt samma glukosamintabletter men till ett mycket bättre pris än det man får hos Apoteket.

Det är därutöver enkelt att beställa den här typen av varor online. De skickas omedelbart till den adress som man anger och så kan man sätta igång med tabletterna som kan medföra att man får förbättrad rörlighet och dessutom speciell smärtlindring.

Men funkar det verkligen med glukosamin då man har artrosproblem?

Tester på djur har bekräftat att glukosaminet kan vara en hjälp då brosket bryts ner på grund av åldrandet. Studier på människor har fått lite olika resultat men det lutar likväl mot att det här är ett ämne som rentav gör en skillnad.

OBS: det finns mängder av vetenskapliga tester som visar att glukosamin fungerar. Men de är alla utförda med 1500 mg per dag. 2 tabletter (som det står på apotekets burkar pga. svenska regler) räcker inte. 2 1/2-3 tabletter behövs.
Likaledes står det ej på burkarna att man måste ta glukosamin i all framtid för att kroppen tillverkar för lite själv. Det tar 3 veckor innan behandlingen börjar verka, en del tillverkare glömmer att berätta detta också.

Även ifall läkare vet att det här ämnet rentav gör en skillnad så är det icke så enkelt att de hela tiden kan förespråka att ta det som tillskott. Det här beror på att man behöver fler studier som kan belägga att det faktiskt funkar på alla patientgrupper och måhända viktigare, att man måste pröva att det är säkert för gravida och andra specifika grupper att använda sig av glukosaminet.

De som har börjat behandla med glukosamintabletter kan även intyga att de minsann mår bättre och detta är möjligtvis viktigare än otaliga studier som bekräftar detta. Det är bara att ta en titt på forumtrådar där verkliga människor som använder sig av glukosamintillskott diskuterar hur detta funkar och hur de mår.