Atkinsmetoden lämpar sig bra för massa personer

Man hör ofta att Atkinsmetoden ska vara anpasslig och passa massa olika människor. Vi har alla annorlunda förutsättningar och lever under särskilda villkor samt omständigheter. Då och då kan det innebära begränsningar i levnadssätt, och att exempelvis påbörja Atkinsdieten är således ej självklart för samtliga med tanke på de risker dieten kan betyda för en del.

Den som lätt blir bitter och utmattad av blodsockersvängningar bör undvika Atkinsdieten. Samma sak gäller den som har en utökad risk för hjärtsjukdom samt har sämre kolesterolvärden. Det beror på att man enligt dieten äter stora mängder fett. Dock har inte det samband i förhållande till den ökade risken kunnat bevisas i tillräckligt hög grad och samtidigt hävdar en del forskare motsatsen, d.v.s. att det inte alls föreligger någon risk.

Den senaste tiden har det t.o.m. visats att det kommit flera positiva rapporter. Men experter rekommenderar likväl att man bör förhålla sig avvaktande till Atkinsdieten ifall man har hjärtsjukdom eller mindre bra kolesterolvärden till dess forskningen pekar åt samma håll och sålunda blivit mer etablerad.

Det finns otaliga fördelar med en lågkolhydratkost. Den fjärde fasen inom dieten innebär till exempel ett levnadssätt med balans mellan näringsintag och motion. Emellanåt kan det vara tufft att bli motiverad, och inte sällan bryter människor dieter allt för tidigt.

Atkinsdieten är passande för den som inte ser det som en förlust att inte få frossa i pasta och bröd och som uppskattar uppenbara regler. När man väl har vant sig med dieten så brukar suget efter till exempel pasta vara försvunnet. Den som hellre drar ner på kolhydrater kan istället njuta mer av en fet sås eller varför inte en aning vispgrädde.

Atkinsmetoden är även passande för vegetarianer och veganer. Dessutom erbjuder Atkinsmetoden ett utbud av föda som passar att äta när man är ute och reser och kommer i kontakt med diverse snabbmatställen och olika typer av restauranger. På så vis kan Atkinsdieten ses som mycket anpasslig.

Det är just flexibiliteten i dieten som gör den lämplig för massor människor. Mer Atkins här Den som äter i enlighet med Atkinsdieten kan dessutom vara flexibel mellan faserna och skifta dem sinsemellan. Till exempel kan en del personer behöva mer tid än andra i induktionsfasen för att uppnå ketos. Och människor i den sista fasen, den så kallade underhållsfasen, kanske tvingas återfalla till induktionsfasen för att nämna ännu ett exempel.