Att träna och ägna sig åt 5:2-dieten

Det är väl ingen nyhet att din viktnedgång och vägen till välmående måste innefatta träning i någon form. Diet är enbart en av pusselbitarna i ett hälsosamt liv. Det är enkelt att nöja sig med viktnedgången när du börjar fasta men kom ihåg att kilona du blir av med inte endast är fett, det är också muskler som försvinner när kroppen inte längre får bränsle till uppbyggnad.

Att syssla med 5:2 och annan periodisk fasta kommer dock att påverka ditt träningsschema. Att träna på fastedagarna är inte att råda, eftersom du inte intar tillräckligt med kalorier för att kroppen ska kunna hantera det.

Det är definitivt ingen omöjlighet att träna i samband med 5:2-diet, du måste bara hitta din träningsform och ditt tidsschema. Är du en oerfaren motionär kan du börja lätt med längre promenader. När kroppen vänjer sig vid att komma ut avancerar du till lättare jogging blandat med powerwalk.

Precis som med 5:2-dieten är det angeläget att komma ihåg att träningen ska vara lustfylld samt baserad på frivillighet. Det är långt ifrån allihopa som blir motiverade av militäriskt stränga PT’s och hårda träningsprogram. Börja lätt och med tiden kommer du att märka att det känns naturligt att springa lite längre, komma ut lite oftare.

För att få bästa effekt av den periodiska fastan bör du hålla en kolhydratfattig kost också under de dagar som inte är fastedagar. Främst kommer detta att göra att det känns fint att fasta, du kommer inte att gå lika hungrig under fastedagarna och kroppen kommer inte att protestera lika mycket.

Det mest fördelaktiga för dig är att lägga träningspasset precis i slutet av en fasta om du har ork för det. Du kommer att behöva äta efter träningspasset för att kroppen ska kunna återhämta sig så att inleda en fastedag tillsammans med träning kommer att bli svårt. Följ upp träningspasset med en måltid men akta dig för de tomma kalorierna. Du är inte elitidrottare, det tjänar ingenting till att ladda med spagetti före joggingen.

Vana motionärer och till och med de som arbetar som personliga tränare och har testat 5:2 vittnar om att det funkar enastående att kombinera dieten med träningen.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per individ och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan låg den siffran på endast 50 kg per individ och år. Att dra ner lite på köttet är en snabb väg mot bättre hälsa. Mer info: På denna sajten.
Efter att kroppen vant sig, några veckor in i dieten, känner sig flera piggare än före och har inga besvär med sina någorlunda tuffa träningsprogram.