Behandla din springare med msm häst kosttillskott

Går det att med msm häst få en 20 årig häst att bli fräschare än vad den var som 5-åring? Det anser somliga som har testat med msm till häst. Det är välkänt att svavel är viktigt både för oss människor och för djur, men innan man börjar behandla hästen med metyl sulfonyl metan så ska man ta en titt på hästens allmänhälsa och även på kosten.

Vad är msm häst?

Rent praktiskt så är det så att msm häst är ett kosttillskott som består av organiskt svavel. Detta är ett ämne som leder, brosk och muskler behöver för att hålla sig i form. Om man inser att hästen har brist på det här ämnet så kan msm pulver häst vara till en hjälp. Det finns även msm hund som är till särskilt för hundar som lider av bekymmer med leder samt med smidigheten.

MSM pulver Metylsulfonylmetan kosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver kosttillskott från allt-fraktfritt.se i förträffligt medicinförpackningHögsta kvalitet MSM Metylsulfonylmetan pulver Klicka för ytterligare methylsulfonylmethane

Svavel häst preparat finner man i hälsokostbutiker som också säljer msm för människor och för andra djur. Det räcker att inhandla en enkel burk med msm till häst för att starta behandla och betrakta om detta kan ge effekt.

Fungerar det?

Att svavelpulver (metylsulfonylmetan) funkar mot problem med leder och muskler fungerar vet vi redan. Frågan är emellertid ifall svavel tillskott är vad som behövs. Det gäller att konstatera att det faktiskt rör sig om svavelbrist innan man börjar behandla. De som säger att det rör sig om placeboeffekt har fel. En hund eller häst kan ju knappt bli friskare därför att den misstänker att det finns kosttillskott msm svavelpulver i fodret.

Det finns tillräckligt många häst- och hundägare som kan styrka att msm tillskotten minsann gjorde skillnad på problem och helhetshälsa. Den förebyggande effekten kan man alltid diskutera, men då man ser att häst efter häst blir bättre av detta kosttillskott så finns det ju inte så mycket att samtala om.

Om hästen snubblar

Om det är så att din häst snubblar och verkar ha problem med leder och ben så ska du först och främst undersöka vad detta beror på. Här är det ju även så att man måste tänka på säkerheten då hästen kan snava då du sitter i sadeln vilket kan få trista konsekvenser. En grundlig undersökning kostar mer än msm pulver till häst men det är ändå här som man ska börja.

Kost och kosttillskott

Kosttillskott är prima för både folk samt djur och msm häst kan vara ett tillskott som man vill ge även om man inte ser någon särskild knapphet i hästens normala kost. Ifall hästen får i sig tillräckligt med protein så bör den även få gott om svavel men för att undersöka detta så måste man utföra en analys av grundfodret och det måhända kommer som en överraskning att det faktiskt är bristfälligt i vilket fall man bör uppgradera och kanske samtidigt ge msm till hästen för att komma upp i önskad nivå.

Idag finns det smarta kombinationer som till exempel glukosamin och msm preparat, man kan också själv ge bägge separat, som ger hästen precis det den behöver för att repa sig och må bättre igen. Det rekommenderas starkt att att använda msm häst.