Betting Exchange – Spelbörs vad är det för något?

En spelbörs kan man beskriva en aning som den nya sortens betting som ger högre odds, alldenstund det nu är spelarna själva som sätter dem, istället för som fordom, då bookmakers stod för det jobbet. Med högre odds blir också vinsterna högre och därför lirar allt fler idag med assistans av en spelbörs. Spelbörsen lever på provision från dom som vinner, upp till 5%.

Bäst spelbörs-odds på detta brukar det vara HÄR.

Traditionellet sett så är det en bookmaker som sätter oddsen för ett spel, det är också den som samlar in alla de pengar som folk satsar. Utan en bookmaker ser spelsituationen väldigt annorlunda ut, det blir spelarna själva som får sätta oddsen mot varandra genom spelbörsar, vilket ger högre odds och högre vinstsummor. Läs mer här

Man sätter med en spelbörs sina pengar på ett lopp alternativt en spelare, absolut som vanligt samt när man vinner betalar man bara en liten summa i provision. När man förlorar utgår ingen debitering samt man förlorar endast den belopp man har spelat för.

En grundförklaring av börsen är att det är en marknadsplats där man handlar med aktier eller andra handelsdrivna gods som ex. olja, spannmål och el. På en spelbörs fungerar systemet i stort sett likadant, fast handelsvaran är odds för olika spelevenemang.

Spelande, oavsett vad det är man satsar sina pengar på, är riskfyllt. Hade det funnits en möjlighet att med hög säkerhet finna ut vem som skall vinna ett lopp eller match, så hade spelkonceptet försvunnit bums. Chansen att vinna stora pengar på spel finns, med oddsen är väldigt små. Med en spelbörs ökar oddsen något och samtidigt ökar oxå vinsterna. Man har därmed allt att vinna på att lämna sin bookmaker och gå över till en spelbörs. Man kan oxå använda sig av en spelbörs för att lägga så kallade sure bets, eller säkra spel, som det alltemellanåt kallas på svenska.

Vad är det då med högre odds som ger spelaren ett bättre utgångsläge?

Ju högre oddsen är på ett spel, desto större vinstsummor finns att kamma hem för den som vinner. Om en bookmaker tar en speciell avgift så blir oddsen till spelarna automatiskt lägre, vilket gör att spel via en spelbörs alltid har möjlighet att ge högre odds än spel via en bookmakersajt. Därjämte ökar oddsen ju fler spelare som är med. I övrigt fungerar spelbörsen precis som en vanlig spelsajt, man kan back odds samt lay odds eller spela i enlighet med olika spelsystem.

Det här med att spela tillfredsställer många människors behov av spänning, chansning och framtidstro om framtiden – i alla fall för en tag. Denna stund varierar avhängig på individ och moment i livet. Somliga behöver nya spelkickar var dag, medans andra nöjer sig med att satsa någon gång alltemellanåt. Ett litet antal har sitt spelande som en ceremoni att genomföra vid en viss tidpunkt var vecka, kanske på fredagseftermiddagen, efter arbetsveckans sista timma, eller på söndagen, som en uppladdning av handlingskraft före en ny arbetsvecka. Somliga satsa själva i behärskad samt lugn, medans andra lirar i ansamling.

Hurdan man spelar är upp till en själv, man får ta eget ansvar. Dock måste man vara över 18 år gammal och se till att spelandet inte leder till ett krångligt avhängig. Det kan gå väldigt fort att gå miste spelvett när man alltid är på jakt efter den där stora vinsten som säkrar ens framtid.

Det finns idag 2 ledande spelbörser på marknaden samt alla 2 har sin bas på de brittiska öarna. Betfair är brittisk medan Betdaq är Irländsk. Båda är riktigt bra spelbörsar samt värda att investera sina pengar på. Någon svensk spelbörs värd att ange finns inte. Betsson har haft en bra spelbörs men fick inte volym. Parbet var bra men det samma hände. Redbet var fantastisk men övergick till oseriöst agerande och är idag ett ett spelbolag man skall hålla sig långt borta från. Allt för många har fått sina konton stängda och aldrig sett sina pengar igen. Redbet är listade på bad-bookmakers. http://tv-3bet.com/vad/redbet-pungar-ut-over-2-miljoner-i-skadestand-i-forlikning/