Bli av med dyster mossa I gräsmattan

Hur blir man av med mossan på bästa sätt?

Det kan vara besvärligt att uppnå den perfekta gräsmattan. Och med mossväxt i gräset så kan man få känslan av att man för alltid kommer att leva på en skogstomt. Mossa i gräsmattan vad göra och vad borde man kringgå?

dunkspridare

Gräs i trädgården som gräs på golfbanans green

Om du går och sneglar på den lokala golfbanan och tänker dig att en sådan green i trädgården inte vore så dumt så ska du vara medveten om att du tvingas röja alltsammans och bekosta en rikedom för en väl utvald grässort för att få samma effekt hemma. Det är det knappt värt då man kan införskaffa järnsulfat samt med järnsulfat och vatten faktiskt kan få en förnäm grön färg och ett gräs som känns mysigt att gå och stå barfota på.

Men med mossa i gräsmattan vad göra och inte göra för att få den här effekten? Låt oss betrakta några vanliga alternativ…

Järnsulfat samt vatten för att tillintetgöra den avskyvärda mossan

Börja med järnsulfat på gräsmattan för detta är något som onekligen funkar som mossmedel. Järnsulfatet dödar mossan och hjälper också gräset att se grönare ut. Vårda en gång på våren, samt en gång på hösten för att få fin effekt.

För bra spridning så man du köra med en mossa gti ejektordunk som blandar vatten samt järnvitriol på ett smidigt sätt. Alternativt blanda själv, 288 gram järnvitriol och vatten upp till en liter och en tom ejektordunk och järnsulfat finns billigt på allt-fraktfritt.se.

Riv bort mossan med professionell mossrivning

Om man ska förtälja sådant som man kanske bör undvika så är mossrivning ett fint exempel. Detta är något som tar tid och kraft och som flera gånger leder till att man sprider mossans sporer till nya delar av trädgården. För den skull skall man hela tiden vattna ut järnsulfat några dagar före mossrivning.

Ifall du anser att det blir snyggt med rivning och möjligtvis planerar att lägga på väl om jord och nya frön så möjligtvis det här kan vara ett bra val men betänk det ingående innan du handlar en riv och drar igång arbetet.

Processa med järnsulfat samt vatten två gånger per år och så fort mossan visar sig

Om du vill införskaffa järnsulfat samt behandla gräset med medlet så kan du klaffa detta med andra viktiga behandlingar. Efter att ha spritt järnsulfat på gräset under våren så bör du gödsla. Mossan trivs i näringsfattiga miljöer medan gräset gillar näringsrik jord. Du kan även applicera mer jord samt sprida nya gräsfrön för att få bättre fart på mattan. Kalka vart 2-3:e år så har du korrekt pH för en fullständig gräsmatta.

Ifall du klurar på det där med mossa i gräsmattan vad göra och ej göra så är ett säkert grepp järnsulfat. Så enkelt är det. Du kan förena järnsulfatet med allting från mossrivning till skilda bekämpningsmedel mot ogräs i gräsmattan. Klicka här omgående för mer information järnsulfat.

Det allra viktigaste är att du har en plan samt att du följer den. Om du börjar med något och ger upp halvvägs så kan du inte komma därefter och hävda att den här metoden inte fungerar. Man tvingas ha tålamod och ge gräset en chans före man säger att det inte finns någon väg till den perfekta gräsmattan.