Bli av med mossan en gång för alla

Våren kommer och det luktar sol, förväntan, majbrasa och mossa. En del gillar den här doften som påminner om skog och natur medans andra är intill att flyga i taket då mossans distinkta arom når näsborrarna. Det går att få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat samt vatten samt en praktisk spridarramp.

gti spridardunk

Fäst en spridarramp på vattenkannan och ha ihjäl mossan!

Nuförtiden så är det många som använder sig av järnvitriol därför att få bort mossa i gräsmattan. Det här är ett salt som dödar mossa och som även är enastående för gräset. Järnsulfat mot sniglar är också rätt vanligt förekommande. När man använder sig av järnsulfat mot mossa så får man alltså många fina effekter. Gräset kan bli grönare och mördarsniglar tycker inte om medlet.

Men hur ska man få ut blandningen på ett effektivt sätt? Det är här som spridarrampen kommer in i bilden. Din vattenkanna har måhända en okomplicerad pip eller en tratt med hål som delvis har rostat igen. Sätt en halv meter bred spridarramp på pipen och få enkel spridning av järnsulfatsblandningen.

Säg hejdå till mossan och hej till det fina gräset

Många undrar ifall man kan bli av med mossa för gott och svaret på den frågan beror en hel del på var man bor, hur gräset ser ut och vad man gör för att hålla det nätt. Rent praktiskt så är det så att mossan är en tuff motståndare som mår bra redan vid fyra grader.

För att bli av med mossväxten på gräset så gäller det att undersöka lite mer om vad mossan inte gillar och vad som stärker gräset. Mindre näring leder till mer mossa och tvärtom. Gödsel är alltså ett nyckelord som du ska observera.

Starta med att beställa en bra mossbekämpningsprodukt med järnsulfat som ingrediens, eller handla järnsulfat. Kommande moment blir att mixa rätt järnsulfat dos i din vattenkanna, 100-200 gram per 10 liter. Det här bör du göra utomhus med en bra skopa och bra föreställning om hur mycket vatten du har i kannan.

Sätt din spridarramp på vattenkannans pip och gå sakta över gräset samtidigt som du tippar på kannan för att fukta med blandningen av järnsulfat samt vatten. Detta är effektiv mossbekämpning som därjämte kan vara rätt så angenäm att åstadkomma en förtjusande vårdag.

Både spridarramp och järnsulfat finns på allt-fraktfritt.se. Där finns också en smart ejektordunk.

Två gånger om året är allt som behövs

Den här typen av mossbekämpning är praktisk och effektiv och det räcker att du gör den en gång på våren före gödsling och så en gång till hösten. Det kan ta några säsonger innan du ser stor skillnad men för somliga går det snabbare.

Man kan få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat samt vatten men tänk på att du dessutom ska göra livet besvärligt för mossan genom att tillföra näring och genom att så mer gräs. Klicka Här för mer information weibulls..

När du ändå vattnar gräsmattan med järnvitriolen så kan du passa på att ta bort mossa på stenplattor med samma medel, alternativt med Bensaltensid eller Fulstopp om det är ljusa plattor. Resultatet blir en tomt som ser bättre ut och som även mår en aning bättre tack vare din omtanke samt omvårdnad.