Blii form med GI föda recept

Söker man ett sätt att komma i form före sommaren, då kan t. ex. GI föda kosten vara den korrekta vägen för dej.

GI i GI mat står för Glykemiskt Förteckning. Det är ett mått som man använder för att se hur fort kroppen bryter ner kolhydraterna i vissa livsmedel eller rätter. Desto högre GI man innehar, desto fortare bryts maten ner. GI mat är ett fason att gå minska vikt och äta hälsosammare.

Det är flera recept man kan komma genom online för olika GI livsmedel, avhängig på det man gillar. Det är blott att bevista de hemsidor som offererar annorlunda recept samt börja välja.

Flertal utav de recept som är tillgängliga numera genom internet nyttjar även grädde i receptet.

Grädde

Grädde är en smaksättare som flertal använder i sina rätter eller tårtor. Det är en vattenemulsion utav fetter som man tar ifrån komjölk. Om man innehar grädde med en fetthalt som är under 40 %, skall man homogenisera den så att den inte skall skikta sej. Men är fetthalten är över 40 % innehar dens fettdroppar kapaciteten att binda luft till en fixerad skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % heter därför vispgrädde.

Det är flera olika fason att fixa vispad grädde. Bland annat är följande två ex, som är de vanligaste sätten som människor runt om i jorden väljer vid t. ex. kokkonst utav GI mat:

Vanlig handvisp

Att begagna sig av en vanlig handvisp när man vill få vispad grädde är något som flera väljer. Man kan finna handvispar i samtliga sorters former, färger samt stoff såsom plast eller metall. Men tyvärr resulterar en handvisp ofta i att den som vispar får smärta i armen.

El visp

Sedan finns det också valet av en elvisp som de mesta hushåll i Sverige redan har. Man kan lätt köpa denna alster genom en vanlig elektronik affär.

Men den produkt som rekommenderas utav flertal när det handlar om att vispa grädde samt är väldigt praktisk samt effektiv, är den så kallade gräddsifonen.

Gräddsifon

En gräddsifon innehåller en burk, handtag samt en patron. Patronerna består av lustgas som tillverkar grädden lätt. När man vill göra en flink vispad grädde för något man antagligen bakar eller lagar, så är det bara att fylla behållaren med grädde samt gänga på en av dina lustgaspatroner.
Därnäst anländer grädden att komma ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden är att vara lätt, exakt som man alltid önskar att den ska vara, när det är antagligen vispad, perfekt för GI föda eller bakverk.

En gräddsifon kan man skaffa genom diverse hemsidor på internet samt dem brukar inte kosta så mycket. Och med produkten är också flera fördelar inkluderat, som att den är liten och tar föga plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan deponera din grädde absolut som den ska vara i behållaren. Detta är genomförbart tack vare att behållaren är sluten.

Lustgasen i patronen är den källa som håller din grädde fräsch, hade det varit luft istället, skulle det gett källa till nedbrytning av fetter.

Laga din GI föda i hemmet och begagnad en gräddsifon vid behov utav flink, mjuk grädde.