Blodsockerbalans med hjälp av vietnamesisk kanel

Kassiakanel har länge varit i ropet för sina blodsockersänkande egenskaper, men nu visar sig vietnamesisk kanel ge ännu bättre effekt. Gert Strand AB släpper nu kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla främjas av sänkt blodsocker så testa själv och observera effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är detsamma – kärt barn har många namn. Denna kanel har sitt ursprung, inte fullständigt otippat, från Vietnam – dock ej från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära besläktad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel hittar ute i handeln, men dess egenskaper är bättre på alla vis.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos verkar ligga på 2-4 gram per dag – så hämmas insulinutsöndringen. Detta skänker en rad skilda goda effekter gällande hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker jobbiga blodsockertoppar och -dalar som skänker huvudvärk, koncentrationssvårigheter och överraskande trötthet, och glukosen i blodet bränns med bättre effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på många olika sätt, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom och Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när prover genomförts på vietnamesisk kanel höjs statusen ännu mer.

Relevant att skilja kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med syftet att gynna blodsockerbalans så är det viktigt att man har koll på vilken kanel som är den bästa. Det finns några skilda typer att botanisera bland så en snabb redovisning skadar inte:

• Ceylonkanel kallas vanligtvis för «äkta kanel», denna har lägst halt av kanelaldehyd, och mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är detta den «sämsta» sorten, men samtidigt bättre än inget.

• Kassiakanel är betydligt skarpare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är bättre. Detta är kaneltypen vi vanligtvis finner i handeln.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är relaterad till Kassiakanelen, men är än kraftfullare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna består av det verksamma ämnet kanelaldehyd. Denna sort av kanel har visat sig intensifiera förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den också ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt sortiment.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en ren skatt åt hälsan. Kryddan har antibakteriella, antioxidantiska samt anticancerogena egenskaper, och därtill verkar den stimulera ett ketogent läge i kroppen.

Personer som begränsar sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) alternativt Atkins, får snart ketoner som primärt bränsle istället för glukos, och ett läge av ketos är i sin tur bäst för fettförbränning. En del har emellertid tufft att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett litet intag av Saigonkanel visat sig ge fenomenal verkan efter enbart någon dag. Det hänger troligen ihop med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet gynnar ett varaktigt tillstånd av ketos. bantning nötter
.

Handla din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du erhåller färsk vietnamesisk kanel i toppklass!