Bota artros med hjälp av fungerande medel

Den som plötsligt varje morgon märker av tydliga bekymmer med stela leder kan ha drabbats av artros. Om man får det konstaterat att man har artrosen i en viss del av kroppen eller måhända på flera ställen så undrar man förstås ifall det finns medel mot artros som funkar.

Det kan kännas en aning tråkigt att man idag inte kan bota artros men detta betyder inte att man kommer att behöva leva med stelhet och ont för resten av livet. Ju tidigare man kan konstatera att man har sjukdomen desto bättre. Med korrekt medicin för artros så kan man både lindra smärta samt bromsa utvecklingen av artrosen så att man åtminstone inte blir sämre.

Glukosamin plus bild

Medel mot artros som funkar

Om det har gått långt så kan man behöva kraftiga mediciner som ger smärtstillning och som även är antiinflammatoriska. Den här typen av medel mot artros är inget som man kan hålla på med hur länge som helst och det bästa är ifall man redan från start kan använda sig av säkra kosttillskott som består av ämnen som kommer att hjälpa brosktillväxten och även ge lindring av smärta.

Det finns som sagt inget artros botemedel men det finns gott om naturliga läkemedel mot artros. Ett exempel på detta är glukosamin som bevisat funkar för att smörja leder samt ge lindring. Man kan även ta glukosamin msm preparat som kombinerar svavel med glukosaminet vilket kan ge än bättre effekt. Man kan ta msm samt glukosamin separat, tillsammans.

I korthet kan man då säga att msm kraftigt minskar förslitningen, mildra smärta och bygger upp lederna. Glukosaminet, som med ålder tillverkas i för liten mängd av kroppen, omvandlas (efter 3 veckor, det är därför det står “verkar inom 3 veckor” i reklamen) till ledsmörjvätskan hyalonsyra. När ledvätskan är på plats och det inte längre är brist på ledvätska slutar det göra ont, eller i varje fall minskar atrosvärken.

Rätt dosering och tålamod

Har man ont i kroppen så kan det vara besvärligt att ha tålamod och den omedelbara lättnaden som man får med tyngre droger måhända lockar. Men det är viktigt att tänka långsiktigt. Idag så drabbas både unga och gamla av artrosen i skilda kroppsdelar och det är betydelsefullt att man får en behandling av artros som är bestående och säker. Både msm är ämnen som skall och måste finnas i kroppen, det är enbart för lite vid hård påfrestning, träning eller pga. ålder eller kost.

Med naturliga medel mot artros så skadar man inte kroppen men här gäller det att ha tålamod. Tar man glukosamin tabletter så “ska” det ta många veckor innan man ser resultat och då kanske man får intrycket av att medicinen inte fungerar. Det är för lite ledvätska och processen tills glukosamin omvandlats till hyaluronsyra tar ca 3 veckor

Det gäller att komma ihåg att man inte till fullo kan bota artros och därför så kanske man ständigt kommer att erfara viss stelhet och då och då värk. För att kosttillskotten ska få större verkan så kan man förbättra kroppen med träning och dessutom se över hur man belastar de leder som har drabbats av ledsvikten. När andra muskelgrupper kan gå in och stötta så blir påfrestningen på den utsatta leden mindre och det är också ett bra sätt att vårda artrosen på.

Glukosamin såldes tidigare som atros kosttillskott samt naturläkemedel men är idag registrerat som atros läkemedel och har hamnat på apotek till enorma priser. Många handlar därför Glukosamin för djur. Vad man inte vet är att för dessa produkter gäller andra regler under Jordbruksverket.

Det finns ett särfall, Gelest glukosamin för djur tillverkas under full livsmedelskontroll i kontrollerade livsmedelslokaler av utbildad livsmedelspersonal. Glukosaminet är både food grade och pharma grade, tillverkat och packat med livsmedelskontroll och Egenkontroll under tillsyn av myndigheten i Svedala. Av den enkla anledningen att samma vara säljs i England, Tyskland samt andra EU-länder som kosttillskott för människor. Enbart etiketten skiljer. glukosamin och diabetes.

Bästa artros medicinen

Eftersom att det finns lite skilda preparat och medel mot artros så kan det löna sig att prova sig fram. Kombinationer kan även vara smarta men kom ihåg att ge det alltid som krävs därför att verkligen bedöma ifall en viss artros medicin funkar eller inte. Tillsammans med strandnypon och musselolja så är glukosamin ett givande medel mot artros.