Bra gödning med blodmjöl som skrämmer djur

Blodmjöl är en lysande produkt trots sitt relativt obehagliga namn, Har man svårighet med rådjur och kaniner som tar sig in i trädgården och äter tulpaner, rosor och annat så kan man prova att avskräcka med en blodmjölsblandning.

Man framställer blodmjölet från blod som kommer från slakthus. Det här blodet är fullt av protein och lättlösligt kväve. Pulvret passar fint som gödning till växter såsom sallad, spenat, kål samt olika lökar. Också buskar samt träd mår bra av den här typen av gödning.

blodmjöl

OBS: köp en livsmedelsgodkänd produkt om du skall gödsla grönsaker du sedan ska inta. Då är järnet samt andra nyttigheter av samma kvalitet som det pulver man använder till järntabletter och andra kosttillskott. Till prydnadsväcter kvittar det, en teknisk trädgårdskvalitet går bra.

Blodpulver används ofta som kosttillskott till hundar (finns på brahund.se) som behöver mer järn. Men pulvret kan också funka avskräckande på rådjur, möjligtvis till med bättre än vad det vanliga blodmjölet gör!

Använd benmjöl och blodmjöl som ett smart tillbehör till varandra

Det rekommenderas ideligen att man använder sig av både blodmjöl och av benmjöl då man vill få förnäm gödning i trädgården. Benmjölet har inte lika mycket kväve som blodmjölet men å andra sidan en hel del fosfor vilket är bra. Benmjölet är bra som växtnäring till annorlunda typer av växter och blodmjölet är speciellt bra till grödor som behöver snabbare näring.

Få till effektiv rådjursavskräckning med blodmjölet

Ifall det är så att Bambi ofta kommer på besök och mumsar i rabatter och på unga fruktträd så tvingas man göra något åt detta. Blodmjölsblandningar kan ge effektiv rådjursavskräckning eftersom rådjuren inte gillar blod-lukten.

Man kan göra detta på en aning skilda vis. Dels så kan man helt enkelt utbreda ut mjölet över rabatter och runt träd som ska skyddas och dels så kan man göra en blandning med (eller utan) ammoniak som man häller i en burk med hål alternativt doppar en påle i.

Burken eller pålen kan man därefter ställa ut bland buskar samt i rabatter för att på så vis skrämma bort rådjur såväl som kaniner och harar som kommit för att äta frukost, lunch samt middag.

Det är inte komplicerat att göra en mix med vatten (och om man vill med även ammoniak) men tänk på att det här är en smet som luktar riktigt illa. Även människor kan bli avskräckta! Om det regnar så kan man behöva repetera proceduren efter några veckor eftersom lukten då kan ha försvunnit med regnet.

En enorm fördel med den här avskräckningstekniken är att den är trygg för människa samt djur. Därjämte så är det känt att detta funkar fint. Man behöver alltså inte försöka förgifta rådjuren, skjuta av dem eller utföra annat som kan ofreda grannar och andra djur som man ej störs av.

Det är heller inte speciellt kostsam att skaffa blodmjöl (finns bla. på allt-fraktfritt) och andra ingredienser som man kan behöva för en riktigt illaluktande mix. Klicka nu för tillkommande detaljer från allt-fraktfritt.se/blodpulver-livsmedelskvalitet-1-2-kg-i-stroare.html. Man kan ju starta med att ställa ut käppar med oasisbitar för att efteråt ladda på med mjöl. Med tiden lär man sig hur man håller rådjuren borta.