Broddar för språngmarsch är en grundförutsättning för den som önskar fortsätta att springa under vintern

Broddar för löpning kan man inhandla på några annorlunda ställen. Sportbutiker brukar äga några alternativ samt platser som Clas Ohlson eller Jula saluför halkskydd. På webben kan man givetvis också hitta isdubbar till skor samt letar man runt lite så kan man mestadels hitta de bästa erbjudandena exakt online. Exempelvis så saluför webshopen www.allt-fraktfritt.com prisvärda broddar för löpning alternativt bara till vanligt vardagsbruk.

Innehar man vovve så har man noll andra alternativ än att ta ut den på sina regelbundna promenader, även om väder och väglag. Det är en handfull små hundraser som föga behöver mer än att anlända ut ur huset för att få effektuera sina behov, men de allra större hundar ska längre motionsrundor var dag och det går ej att hålla dem inne bara för att det råkar snöa eller regna ute.

Jyckar är utrustade med klor och trubbiga trampdynor och halkar på grund av detta ej så lätt, även på mängd väglag. Vi folk å andra sidan, bär sällan isanpassade skor med dubbar samt ska på grund av detta satsa i broddar till skor, i synnerhet om vi har hund alternativt utav annan anledning behöver röra oss mycket ute under vintern. Mer info om broddar o halkskydd finns här.

För alla de som tycker om långa promenader, en joggingrunda alltemellanåt, eller de som vägrar förlägga sin löpträning på gymmets löpband under flera månader varje år är broddar för löpning alternativt promenader oxå viktiga.

Halkskydd brukar säljas i tre-fyra storlekar som var och en efter att matchar åt ungefär tre-fem skostorlekar, t ex så matchar broddstorlek S allmänt fötter som bär skostorlek 33-38 osv.

Även under vårt normala rörelsemönster ute så är broddar totalt klart en begåvad vinterinvestering. Många halkolyckor som resulterar i ett brutet ben alternativt en lättare hjärnskakning inträffar när vi stressar mellan jobb och gym eller till och från busshållplatsen. Hälften av alla som söker läkarvård efter en halkolycka är dessutom under 30 år gamla som direkt tar kol på myten att det mest är äldre som halkar ute vid glatt väglag. Tvärtom så har äldre mestadels hjälpmedel i form utav rollatorer alternativt käppar, samt går betydligt försiktigare än yngre, generellt mer stressade folk.

Om man motionerar språngmarsch så ska man i regel ut samt exercera flera gånger i veckan för att hålla sin flås i trim. Någon vars exercis mest består av promenader ska ej direkt bevara sin flås på samma fason utan kan göra paus om vädret är dåligt. Löpare tillhör också oftast ett av ett par läger, där det ena bara tycker om utomhuslöpning samt det andra att exercera på löpband. Är man en som vill löpa utomhus så är det en pina att måste springa sina km på ett löpband. Man saknar naturen, den friska luften och frihetskänslan det skänker att springa utomhus.

Om man älskar sina löprundor i det gröna så bör man ge sig själv möjlighet att njuta av dem året runt och med halkskydd under skorna så kan man det. Broddar för löpning skänker en stabilitet mot marken även på riktigt halt underlag som fruset vatten och snö.