Broddar till löparskor är ett behöver för springfantaster

Broddar till löparskor är idag att inhandla lite varstans. I sportbutiker, på Clas Ohlson eller på internet på bl a www.allt-fraktfritt.com är det isbroddar, men de tar slut snabbt! Bara på online kan man känna sej hyfsat trygg med att kunna finna halkbroddar när än man ska.

Broddar till löparskor blir mer eftertraktade för var år som går, allt fler önskar känna sej trygga i löpspåren och fria att springa ut en sväng när än lusten faller på. För en som trivs att springa i det gröna känns löpbandet på gymmet fruktansvärt oinspirerande samt antagligen faller man på grund av detta enkelt nedstämd under vintern. Problemet är ju att vi här i norr har väldigt lång vinter och om man skall tveka med sin motionsträning under en hyfsat enorm del av året så når man antagligen ej riktigt dit man vill med sin exercis.

Info från: http://allt-fraktfritt.com/broddar-halkskydd-80/broddar-sno-is-dubbar-fram-fjadrar-bak-valfri-storlek-717.html
Broddar skor används inte blott av motionärer samt nu föreslår man alla att använda broddar till skor när det är risk för glatt väglag. Ca 25000 personer halkar årsvis och slår sej så pass seriöst att de måste uppsöka akuten. Något fler är kvinnor än män samt hälften av dem alla är under 30 år.

De som använder skor med broddar är oftast exakt de som motionstränar, eller hör till den äldre generationen. Dock inträffar ca 40 % utav alla halkolyckor på trottoarer och vägar. En tredjedel händer på tomten samt i ens bostadsområde. När det gäller barn så sker nästan hälften under skoltid. Vrist och handled är det vanligaste skadeområdet, men hjärnskakning är inte heller helt ovanligt.

När det gäller äldre personer så behövs extra försiktighet eftersom deras ben är skörare samt bryts lättare. En mycket allvarsam skada bland äldre är bruten lårbenshals alldenstund det inte är så enkelt att återhämta sig från samt har en gammal anatomi en gång tvingats stanna upp under längre tid så blir hela systemet påverkat. Emellertid brukar äldre utföra betydligt större försiktighetsåtgärder än yngre, antagligen innehar de med sej en pinne alternativt rollator att backa upp sej på därjämte.

Det är så klart annorlunda varianter utav isbroddar till skor, somliga är mer pålitliga än andra ehuru alla totalt klart skänker bättre fattning mot marken än inga alls. Broddar till löparskor skall täcka hela skosulan och helst ska det existera 2-4 metallpiggar under hälen och 4-6 stycken under framfoten. Eftersom man kommer opp i rättså hög hastighet när man springer så är det viktigt att det finns brodda runder hela foten.

För normalare vardagsbruk så kan det skicka med halvfots sko broddar. Helst ska de få kardborrsknäppning alldenstund det gör dem enklare att justera samt att ta på samt utav. Alldenstund att man aldrig någonsin får lov att bära broddar språngmarsch inne då de förstör golvytor, så behöver halkbroddar tas utav samt på alltid man traskar i och ur bussar, in och ut ur butiker samt så klart till jobbet.

Så, gillar man sitt löpspår samt känner sig avhängig kontakten med marken så gör man sej själv en enorm tjänst igenom att satsa i broddar till löparskor före vintern.