Broddar till skor eliminerar risken att dratta på isfläckar

När det är halt och osäkert ute på vägarna så är broddar till skor en billig olycksförsäkring. Med isbroddar under skorna har man ett mycket fixerad samt absolut fattning med fötterna, även när det är riktigt glatt.

Sverige har långa vintrar samt gatorna är ganska osäkra under förhållandevis lång tid varje år. Mycket av människor halkar ute samt skadar sej hyfsat att de behöver söka läkarvård. Akutmottagningar runt omkring i landet tar varje vinter emot 15000 kvinnor och 10000 män som till följd utav en halkningsolycka behöver behandling.

Till skillnad från vad man kanske kan ana så är hälften utav alla de halkfall som rapporteras individer på under 30 år gamla. Det är inte som man antagligen föreställer sej, att gamla individer med dålig balans samt osäkert allmäntillstånd är de som halkar mest. Tvärtom så har dessa oftast redan vidtagit de åtgärder som behövs, extra stöd i form utav rollator och inte sällan just skor med broddar. Yngre människor hastar istället fram för att hinna emellan samtliga åtaganden. Man räknar utan att dratta på en isfläck men det behövs absolut ej särskilt mycket för att det skall hända. En bruten handled är efter något som både smärtar samt gör ens liv onödigt komplicerat.

Broddar till löparskor kan vara precis samma typ av broddar som man väljer att begagna till vardagligt bruk, de skall vara rejäla och täcka hela fotsulan för att tåla att springas med. Ofta innehar isbroddar till skor två till fyra metallpiggar under hälen samt fyra till sex piggar under framfoten.

Efter är det broddar som är avsedda för en del mer enkla former. Dessa är framtagna för att vara smidiga att ta av samt på, men samtidigt ge nog med fasthet under fötterna när vägarna är slippriga. När man gå till jobbet, affären, en snabbrunda med hunden eller kanske på väg till gymmet så är dessa isbroddar till skor ypperliga. De innehar broddar som fästes under antingen framfoten eller hälen där hälvarianten är en del säkrare men framfotsvarianten smidig för den som beredvilligt bär nätta skor med klack.

Många är vi som älskar våra dagliga promenader alternativt joggingrundor, på vintern är det besvärligt tillgängliga till en rutin vad innefattar träningen alldenstund väglaget mestadels gör det omöjligt. Löpbandet på gymmet är långtråkigt samt skänker blott motionsbiten medans en runda utomhus skänker så mycket mer, som frisk luft, tid för begrundan och vackra miljöer.

Om man fäster broddar språngmarsch under skorna så är det inga som helst ursäkter längre för att hejda inne, oavsett väderlek samt väglag. Broddar till skor finns att handla i bland annat sportbutiker, nätbutiker, eller på Clas Ohlson. I webshopen www.allt-fraktfritt.com kan man handla prisvärda broddar till skor. På http://halkskyddskor.se/ kan man läsa mer om broddar och halkskydd för skor.