Brygga vin med boken Hemmaframställning av Vin

I lite mer än 30 år har boken Hemmaframställning av Vin författad av Kjeld Erlandsen funnits på marknaden som har hjälpt både nybörjare och lite mer rutinerade vinbryggare. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i flera olika reviderade upplagor. Boken innehåller mycket praktisk information om hur man på bästa vis brygger sitt vin.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt steg att från att bara tycka om att dricka vin även börja intressera sig för bryggning. Den som dricker massor vin och provar annorlunda sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos vissa uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en fruktbärande och roande hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del folk avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. osäkerhet och okunskap. Det är synd med tanke på att processen vanligtvis är enklare än vad man antar. Världens främsta vinexperter förfinar hela tiden metoder för vinframställning överlag. Det dyker oupphörligen upp nya ingredienser och nya vinjäster som håller en väldigt bra kvalité.

Utvecklingen är betydande på så sätt att allt mindre inom all typ av vinframställning lämnas åt slumpen. Mycket av framgångarna överlag påverkar i sin tur dessutom processerna för hemmabruk. Alla dessa framgångar tenderar att avsevärt influera slutresultatet. Man ska vara noga med att även hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del väsentlig utrustning för att komma igång att brygga vin. Först och främst krävs en hävert som ska användas till upptappning och också till omtappning. Därtill behövs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett råd är att inför bryggningen notera precis allting som behövs, och också göra upp en lista över de arbetsmoment som ska följas. Allting i anteckningarna ska följas till punkt och pricka. Det innebär att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att lyckas. Med tanke på att det tar någorlunda lång tid att brygga en sats så vill man inte helst börja om från början. Det är dessutom angeläget att utrustningen är ren. Om inte så är det markant risk att det påverkar smaken. Kolla självklart så att utrustningen också är hel. Som sagt, det är viktigt att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer genomgripande information om vinprocessen ska läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken då mycket i boken fokuserar på det. Du kommer erhålla utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar även på smaksättning samt vinprovning. Därutöver står det att läsa om övriga nyheter om starkviner. Mer Info HÄR Renat Vatten och Ultrarent vatten

Hur får man tag i boken? Det är minsann enklare än vad man tror och inom väldigt kort kan du sitta och läsa boken direkt på datorskärmen eller via din läsplatta. Boken är nämligen tillgänglig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är totalt gratis att låna. Det enda som behövs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att mista, låna Hemmaframställning av Vin, omedelbart