Det går att söta med SÖTNINGSMEDEL på ett nyttigare vis än genom socker

Det är otaliga som troligen inte kan tänka sig livet förutan.

enastående

Önskar man inte gå opp i midjemått existerar det många annorlunda val att välja mellan nuförtiden. Genom att bruka sig utav medel såsom SACKARIN så kan man ännu erhålla den söta aromen fast med rent samvete.

Tro inte att SACKARIN är det enda eller ens det bästa alternativen för sötning du kan välja emellan.

Som SÖTNINGSMEDEL upptäcktes sackarin redan på 1800-talet och har använts som såsom sötningsmedel sedan dess mest för kaffe och te. SACKARIN har bland annat det egenskapen att den passerar kroppens hela matsmältningssystem utan att tas upp alls.

En orsak till att sackarinet är populärt bland diabetiker. Sackarinets sötningseffekt på omkring 500 ggr mer är socker, är smått mirakulös men tyvärr finns det en bismak av metall som inte gillas av alla.

Sukralos är ett annat alternativ när man söker ett alternativt SÖTNINGSMEDEL såsom dessutom smakar verkligt gott och är nästan fritt från kalorier.

Här får man oxå omkring 500 gånger sötare effekt än normalt strösocker och sukralosen går att värma upp så man kan bruka detta preparat i bakning. Sukralos är tillverkat av strösocker.vilket är orsaken till att det smakar strösocker. Inte lika kraftig sötningseffekt har Cyklamat.Cyklamat är i själva verket ett samlingsnamn för lite olika salter såsom brukas för sötning och har cirka 40 ggr mer sötninsgeffekt än strösocker.

Aspartam är ett annat mycket välkänt SÖTNINGSMEDEL uppbyggt utav 2 aminosyror; Fenylalanin och Asparaginsyra. Aspartamet i sig kommer vid användning brytas ned till Fenylanin och det marknadsförs som ett medel för dem såsom vill banta.

Aspartam har ett bekymmer, att det smakar kemikalieaktigt.

En del medel har blivit extra populära eftersom de är 100 % naturliga

Man har varnat för överdrivet användande av speciellt de articifiella sötningsmedlen Aspartam och SACKARIN de senaste åren om de kan vara skadliga för hälsan.

Stevia såsom oxå kallas sötflockel gjorde många glada när det släpptes fritt på marknaden.
Man gör oxå det som benämns för sötströ av stevia och det här är en slags strösocker såsom är bra mycket nyttigare än det vanliga strösockret. Då man får en sötning såsom kan vara cirka 18 gånger sötare än vanligt strösocker.

Stevians problem är att den har en lakritsaktig, lätt oangenäm bismak. Du kan finna en del andra Stevia sötmedel där tillverkarna har mixat i annat för att dölja denna smak med ännu sämre resultat.

Försåvitt inte Stevia “faller dig på läppen” kan hända du istället skall prova Erytritol ett naturligt sötmedel du annars finner i äpplen och päron. Ser ut och smakar som strösocker. Man säger att smaken är näst bäst efter Sukralos.

I vanliga butiker kan det vara omöjligt att hitta både Erytritol och Sukralos men på e-shopparna prisad.se eller allt-fraktfritt.se finns de att beställa.

Det kan vara skönt att veta vad gäller de articifiella SÖTNINGSMEDEL att man ska stoppa i sig kopiösa mängder för att det ska vara farligt.

Om du inte diggar smakupplevelsen av de naturliga sötningsmedlen kan du alltid testa att sockra med SACKARIN eller Sukralos. Vilken såsom ska bli din favorit får din egen smakupplevelse avgöra.