Direkta dragningar av resultat lotto i TV-apparaten

TV4s dragningar av veckans resultat lotto sänds kl. 19.55 varje lördag, antingen i huvudkanalen eller i TV7. Denna TV-kanal och tid har varit bestående under alla de år som lotto har funnits. På senare år dras veckans lotto resultat oxå på onsdagar, men då kl. 18.25.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Svenska spels lotto har existerat sedan 1980 samt har blivit svenskarnas i särklass mest älskade spel. Man behöver inte uppdatera sig om ett odds alternativt bilda sig vilka hästar, lag eller sportutövare som är i aptitlig design före årets tävlingar. Man lirar på slumpmässigt dragna nummer samt hoppas på tur. Samtidigt är där fler spänningsmoment i lotto än i t ex skraplotter, som man ju kan skrapa direkt och sedan dumpa i soporna. Spänningen man får där varar i värsta fall inte mer än i ett litet antal minuter. Läs mer här

En lottorad fyller man i, antingen manuellt inne hos ett spelombud, alternativt online genom någon spelsajt. Tillvägagångssättet för de annorlunda metoderna skiljer sig åt ganska mycket och annorlunda metoder har annorlunda sorters fan. De som har spelat lotto i många år och gör det lite pga bruk samt trygghet, väljer inte dän stunden inne hos sitt spelombud i första taget. Ofta tittar på man en liten skara gubbar med huvudbonad på sig inne hos spelombudet var onsdag samt lördag strax innan spelstopp. De sitter antagligen där med en bägare fika samt någon god bakelse medan de med omtanke fyller i sin lottorad. Siffrorna har de antagligen funderat ut under veckan som vandrat, eller så hittar de på kombinationen å stående fossing. Alla har sina egna ritualer när det kommer till lottospel samt spel i övrigt.

Den mer bekväme lottospelaren slår sig ned före datorn när suget efter att avsända in en lottorad slår till, även internetspelarna har ritualer, men i mindre utsträckning än ombudsspelarna. Man kan fylla i samt skicka in sin lottorad när man vill fram till spelstopp som infaller kl. 15.15 på onsdagar samt 17.45 på lördagar. Lotto lördag resultat och lotto onsdag resultat kan man sedan antingen se på TVn alternativt, om man skulle bomma sändningen på internet.

Är man del i en familj som har det som tradition att satsa å lotto varje vecka, antagligen på onsdag för att krydda arbetsveckan lite, eller på lördag för att celebrera veckoslutet, så brukar presentationen av resultat lotto vara en av veckans höjdpunkter. I de flesta fall har man spelat ett förutbestämt mängd lottorader, antagligen en rad per närstående, och alla sitter tillsammans hemma i tevesoffan för att se boll för kula lockas ur dragningstumlaren. Att dela dylik gastkramning med sina närmaste är fantastiskt och bara det gör det värt att spela på lotto.

Motsatsen till detta händelse är den ensamme spelare som endast spelar på lotto för att någon dag kamma hem lotto jackpott. Denna jackpott kallas drömvinsten samt utdelar när man får alla rätt på lotto och samtidigt förmå träffa rätt på Jokern. Summan man får genom drömvinsten är på åtminstone 75 miljoner kronor.

Genom Internet kan man numera spela på börsnoterade Oz Lotto som får Svenska Spels jackpottar att se löjligt små ut. Man kan också spela framåt i tiden och får mejl när det är jättejackpottar på gång så man kan satsa en rad extra.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Den som står i teverutan vid var beskrivning av resultat lotto är TV4s Ulrica Bengtsson.