Drick läckert smaksatt vatten på jobbet

För att överleva måste vi inta vatten. Människokroppen består till mellan 60-80 % av vatten och vätskenivån måste fyllas på oerhört kontinuerligt då den hela tiden sjunker när vi går på toa, svettas och till och med andas. Jorden vi bor på utgörs till övervägande andel vatten och kallas i folkmun «den blå planeten» – av precis denna orsak.

När vi befinner oss på jobbet – vilket för de flesta av oss innebär en stor del av dagen – så är vi vanligtvis för upptagna med våra arbetsuppgifter för att komma ihåg att fylla på vätskenivån tillräckligt ofta. Kanske stressar vi, vilket sannerligen gör att vi förbrukar mer vatten, och flera är vi som tar till kaffe när vi känner tröttheten tassa sig på.

kolsyrat vatten smakerkolsyrat bubbelvatten essenserbordsvattenessenserläsk syprupkolsyrat vattenvichyvattenbordsvatten

Trötthet, matthet, slöhet, försämrad fokusering och lätt huvudvärk är vanligtvis indikationer på något så lättbotat som vätskebrist. Även intag av just kaffe – drycken vi antar ger oss energi – leder hastigt till vätskbrist då det är vätskedrivande, och får på så sätt motsatt effekt i det långa loppet. Om man inte dricker tillräckligt med vatten så blir man även mer öppen för sjukdomar och virus så att se till att vätskebalansen hålls skänker goda effekter på både lång samt kort sikt.

Det börjar Sveriges arbetsgivare få upp ögonen för och allt fler låter installera vattenautomater på jobbet. En vattenautomat är betydligt mer inbjudande än en ordinär kran i ett trött litet fikarum. Moderna vattenautomater serverar måttligt kylt, friskt, krispigt vatten hela dagen lång och plötsligt blir det ett nöje att gå och fylla på vätskenivån med jämna mellanrum.

Flera av dagens vattenautomater har två kranar, en med vanligt slätt vatten samt en med kolsyrat. Det kolsyrade vattnet skänker många en ytterligare känsla av uppfriskning eftersom det sticker härligt i mun och hals. Det är enbart att se till handeln så är det glasklart att vi svenskar sannerligen har lärt oss att älska våra bubblor.

En annan tydlig trend när det handlar om vatten är det enorma intresse vi svenskar har fått för smaksatt, kolsyrat vatten. I inget annat land i världen dricker man så mycket bubbelvatten med smak som här och utbudet som finns är jämförelsevis stort. Vi gillar smak och läskande bubblor, men vill hitta hälsosamma alternativ till sockrig läsk.

Gert Strand AB säljer aromer för kolsyrat vatten genom varumärket Aromhuset sedan en tid tillbaka. De är fria från både socker och sötningsämnen, men är samtidigt rika på smak. De har blivit otroligt populära bland privatpersoner och kan blandas i både köpt kolsyrat vatten och hemkolsyrat. Det finns ungefär 20 annorlunda smaker, alla noga framtagna och avvägda.

Nu släpper Aromhuset sex av de populära smakerna i ny flaska. Den nya flaskan är ämnad att användas ihop med de vattenautomater som nämnts tidigare i texten. Flaskan rymmer mycket mer än sin föregångare – hela 270 ml, mot de andras 30 – och är utrustad med en särskilt framtagen pump. Denna pump åstadkommer doseringen busenkel – ett pumptag för en vanlig 150 ml-plastmugg och 3-4 pumptag för att smaksätta en halv liter bubbelvatten.

Med Aromhusets smaker vid vattenautomaten på jobbet blir intresset för små, regelbundna vattenpauser ännu större, vilket bidrar till såväl härlig stämning som höjd prestationsförmåga samt långsiktig hälsa hos alla som arbetar.