Effektiv artros behandling som gör skillnad

Om man får smärta i leder så kan detta bero på många olika saker. Man kanske har brist på ledvätska eller så kan det vara så att man sliter för hårt på en viss kroppsdel. Om man ständigt rör på en viss led och alltför kraftfullt så är det klart att det här kan leda till slitage, men artros är inte samma sak som ledslitage även om det kan kännas så. Artrosen är en åkomma som kan triggas av att man sliter på lederna, och en god artros behandling inkluderar träning såväl som artros medicin.

Glukosamin plus bild

Varför får man artros?

Det är alltså så att artrosen är en åkomma och den kan drabba vem som helst. Kvinnor får oftare artros än män, och saker som kan bidra till att sjukdomen accelererar är:

• Övervikt
• Slitage av leder
• Ålder
• Dålig kost

Man kan självklart få artros i hela kroppen men det vanligaste är att man får problem med ett visst område som knän, axlar, rygg, fingrar och fötter. Det finns inget färdigt svar på frågan “varför får man artros” och det görs hela tiden nya upptäckter. En sak man vet är att det här är en hereditär sjukdom så om dina föräldrar har den så bör du vara en aning extra observant och betänka hur du lever.

En effektiv artros behandling

För att vård av artros ska bli effektiv så gäller det att man har ett helhetstänk. Man kan dra enorm användning av kosttillskott som kan lindra plåga, göra lederna mjukare och dessutom bidra till större produktion av brosk och ledvätska. Samtidigt så gäller det att se över hur man lever, vad man äter samt övrigt som kan affektera helhetsbilden.

Många menar att artros medicin inte kan funka på rätt sätt ifall man fortsätter att vara överviktig och äter på fel sätt. Träning är ett måste för att man ska bli bättre men samtidigt så gäller det att träna med bra övningar och inte för ofta så att det här inte leder till jäkt som blir för mycket för kroppen att klara av.

Man kan inte fullkomligt bota artros för när man väl har fått sjukdomen så är den ett faktum. Men man kan leva på ett gott sätt med artrosen så länge som man behandlar på ett bra sätt. Träning, glukosamin kosttillskott (ev. i kombination med msm), mindre jäkt och ett hälsosamt leverne är sådant som gör att man kan bli smärtfri och undkomma betungande stelhet i lederna.

Undersök i tid

Du kanske vet med dig att du är stel i kroppen efter att ha suttit länge och att du vid långa stunder vid tangentbordet får värk i fingrarna. Detta kan vara tecken om artros och du bör absolut kolla upp saken. Skjut ej det här framåt för ju snabbare du konstaterar artrosen ju snabbare kan du sätta in bra artros behandling som rentav kommer att fungera. glukosamin kondroitin.

Man bör ej avvakta för länge att vända sig till vården och få artros behandling därför att smärtan då kan bli värre.