Eteriska oljor kan förgylla vardagen

Flertal som precis upptäckt eteriska oljor finner sin vardag mer välbehaglig. Man kan nyttja sig av eteriska oljor på lite olika vis och vilken man ska välja beror helt på vad syftet är. Är det måhända så att du behöver bli på lite bättre humör alternativt behöver du en naturlig antilöss metod?

köpa

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Före du beställer doftolja så kan det vara förståndigt att du lär dig lite mer om aromaterapi. Det finns mycket fakta online och man kan självklart även studera en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även om oljorna är naturliga och säkra så är det relevant att begripa att ekologiskt inte jämt betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan färga ditt humör kraftigt. Detta kan ju vara väldigt positivt men ifall man väljer inkorrekt doft så kan det få motsatt effekt.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket enkelt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som exempelvis lavendelolja som de flesta tycker om. Den här oljan kan man använda som massageolja som den är alternativt genom att tillägga den till en annan ekologisk och naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande effekt. Detta blir perfekt efter en stressig dag på jobbet!

Om man väljer pepparmintolja så får man en kylande och uppfriskande verkan. Detta kan göra susen en riktigt varm och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja ger också bra smak i hemgjort godis, polkagrisar samt tandkräm.

Man kan använda de eteriska oljorna på tre olika sätt. Som hudbehandling, att andas in alternativt att äta. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara vaksam med eftersom inte samtliga doftoljor är gjorda för invärtes bruk.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint och citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man tillägga några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett behagligt sätt. Man kan likaså droppa lite i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Viktigt att tänka på med doftoljor samt deras verkan

Man bör ta det lite försiktigt då man börjar prova med doftoljorna. De kan som sagt giva mycket starka effekter och det särskilt under känsligare perioder i livet som då man är med barn. Prova dig fram och håll ett öga på din kropp samt ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage och zonterapi så är det även viktigt att man vet vad man gör. Det kan verka lätt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men om man gör detta på orätt sätt så kan det få effekter som icke är så behagliga.

Ett säkert sätt att handla hög kvalitet samt garanterat outspädda eteriska oljor är att införskaffa från allt-fraktfritt.se, då handlar man därtill utan mellanhänder.

Lär dig alltså mer om hur du ska lägga på eteriska oljor före du köper en doftolja att komma igång experimentera med. Något som är oerhört lätt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken samt bakom öron på barn som går i förskolan. Löss klarar nämligen ej av den här doften så detta är ett naturligt, säkert och mycket effektivt lusmedel!