Exotisk smak av melon på arbetsplatsen

Det finns massor annorlunda typer av melon, allt från uppfriskande vattenmelon till söt honungsmelon. Gemensamt har de sitt tropiska ursprung. Melonen trivs i varma klimat och består till enormt stor del av vatten, något som är enormt relevant att få i sig mycket av om man utsätts för mycket värme. En normal dag rekommenderas vi svenskar att inta mellan en och två liter vatten för att hålla vattennivån i kroppen jämn och stabil, i varma klimat behöver man mer.

smakessensersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Får vi vätskebrist är några av de första symptomen vi drabbas av slöhet, försämrad koncentration och därpå lätt huvudvärk och troligtvis yrsel. Därför ska man se till att inta vatten ofta under hela dagen. Flera tar vattenbristsymptomen som tecken på vanlig trötthet, något man botar med hjälp av en kaffe. Kaffe är dock likaså uttorkande vilket enbart gör vätskebristen ännu svårare. Det är en vanlig ond cirkel som oerhört många fastnar i.

En vattenautomat på jobbet är ett enastående sätt att hjälpa personalen att minnas att dricka mer vatten, och därmed undvika slö, matt personal med återkommande huvudvärk och försämrad prestation. Istället för att ständigt gå till kaffebryggaren för en påfyllning av energinivån så kan man gå till vattenautomaten och fylla på vattenreserven med kyligt, friskt vatten. Har man en kolsyrekran på vattentanken så blir vattenintaget ännu trevligare då vi svenskar vanligtvis gillar kolsyrat vatten mer än vanligt, slätt.

Torra, luftkonditionerade miljöer och stress ökar behovet av vatten, man behöver inta mycket mer vatten än de rekommenderade 1-2 literna ifall man utsätts för typisk kontorsmiljö med allt vad det innebär. En vattenautomat på strategiskt läge gör att man påminns om att dricka ett glas vatten när man svischar förbi, den blir ofta också en punkt där man stannar upp, andas och eventuellt utbyter någon intressant tanke med sina kollegor.

Aromhuset släppte för ett tag sedan en upplaga med 16 aromer för kolsyrat vatten. De nådde snabbt enorm framgång, mycket tack vare sin hälsosamma inriktning med noll procent socker samt kemiska sötningsämnen. Smakerna har tagits fram med stor avvägning under lång tid och har blivit välbalanserade både vad gäller smak och koncentration. I serien finns en stor omväxling av smaker som ska kunna passa alla, allt från godissöta Toffee Kola till den aningen mer vuxna smaken Granatäpple. De flesta är dock smaker av mer klassiskt slag som jordgubbe, päron samt hallon.

Gert Strand, som ligger bakom succén med Aromhuset, bestämde sig så småningom för att släppa sex av smakerna i ett format som var anpassat till arbetsplatsernas vattenautomater. Man spenderar väldigt många timmar på jobbet och det är där, antagligen mer än någon annanstans, som tillgången på tilltalande vatten är som viktigast.

En av smakerna som har kommit ut i den nya, stora flaskan med pumpkork, är melon. De andra fem är blåbär, hallon, persika, äpple och granatäpple. Dessa sex valdes ut då de bland privatpersoner i sina mindre flaskor blivit mycket poppis. Den nya flaskan rymmer hela 270 ml arom (jämför med den tidigare flaskan på 30 ml) och räcker till hela 58 liter vatten. Man doserar ett pumptryck per 150 ml vatten (vilket motsvarar en platsmugg av standardstorlek). Vill man dosera i en halvlitersflaska därför att ha stående vid sin arbetsstation så är 3-4 pumptag tillräckligt.