Få ett renare och trivsammare hem med hjälp av citronsyra.

Man bör inte köpa artiklar med farliga kemikalier till att göra rent i hemmet. Faktum kan vara att ordinarie citronsyra kan vara allt som krävs för att man ska få bukt med kalk i maskiner så som snabbkokare, diskmaskin samt tvättmaskin. Kemiintresserad? citronsyra = karboxylsyra med beteckning C6H8O7. Man utvinner syran ur omogna citroner alternativt rentav via jäsning.

citronsyra

När citronsyran nyttjas i livsmedel så betecknas den tillsammans med e-numret 330. Vi erbjuder här två användningsområden, dels i livsmedel och dels som rengörare i hemmet. Prova gärna att städa badkar, tvättställ och toa med citronsyra.

Köp aldrig kostsamma avkalkningspulver eller kemikalier, använd citronsyra istället.

Kalken har möjlighet att lätt ha sönder olika saker i en hushållmaskin, upp med citronsyran i tid. Det här är inte enbart nåt som icke ser bra ut. En snabbkokare som avger kalkstycken inuti kaffet och teet är inte att rekommendera. Kraftiga avkalkningskemikalier behöver sköljas ur mycket noggrant efter användande eftersom de är speciellt kraftiga och farliga, citronsyra är en naturliga syra.

Citronsyra rengöring är effektiv och hälsosam samt man blir glad av att märka hur pass rent det blir. Blanda aldrig tillsammans askorbinsyra tillsammans med citronsyra, de är icke samma. Du ska icke pröva göra rent med askorbinsyran!

Det finns otroligt många olika användningsområden i hemmet, och då man märker att citronsyra tvättmaskin samt citronsyra diskmaskin är synonymt med maskiner som kan fungera tillförlitligare så önskar man aldrig vända om. Avkalkning utav kaffebryggare blir hur enkelt som helst och något som du kan ta tag i med jämna mellanrum.

Fadd lukt i tvättmaskinen blir man av med genom att köra en tvätt som har citronsyra i stället för rengöringsmedel.|Att köra ett program tillsammans med endast citronsyra i tvättmaskinen får enkelt undan eventuell unken lukt.

Kafeer, restauranger och övriga livsmedelsverksamheter bör nog använda citronsyra som rengöringsmedel. Avkalkning, rengöring och avkalkning på samma tillfälle. Bestick som får ligga i citronsyralösning blir som helt nya. Testa att rengöra dina ingrodda bakplåtar. Gallren och övriga attrialjer, golv och arbetsytor har möjlighet behandlas med citronsyralösning. Bra hemsida.

På köpet är citronsyra ett livsmedel så du kan ha födoämne på rengjorda ytor. Bakterier trivs inte där man rengjort med citronsyra tack vare att den lämnar en syrlig miljö. citronsyra drar till sig fukt, så se hela tiden till återförsluta dess emballage efter användande. Finns på allt-fraktfritt och Tradera.
Måste man vara rädd för att drabbas av citronsyra ALLERGI?

Det pratas en hel del om den överkänslighet citronsyra sägs kunna medföra. Det finns ännu absolut inga vetenskapliga rön gällande citronsyra ALLERGI. citronsyra har funnits naturligt i frukter samt bär i tusentals år. Sveriges Livsmedelsverk gör det klart att man icke kan ha överkänslighet emot citronsyra tack vare att överkänslighet är en reaktion på proteiner vilket aldrig existerar i citronsyran.

Nu för tiden så hittar vi denna syra i hudvårdsprodukter och inuti kosttillskott. Den förekommer t o m i allergimediciner så påståendet att den kan vålla allergi kan anses aningen märkligt om man ser på det hela rent logiskt. Hursomhelst så finns det inget att oroa sig för då du vill nyttja citronsyra för rengöring i hemmet.

Var jämt garderad och ha en burk citronsyra pulver i hemmet.

Du kan citronsyra köpa på nätet och det är sannolikt det enklaste. Var noga att beställa en stor hink så att du har nog då det blir tid för för storstädning och du vill sköta toaletter och badkar samtidigt som du kalkar av hushållsmaskinerna!