Få mumsig päronsmak på ditt kolsyrade vatten med Aromhusets Päron

Päronet är en söt och saftig frukt som uppskattas lika väl av vuxna som barn. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är närapå lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som helst växer och frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar på sensommaren och har sin skördetid mellan augusti samt september. Päron kan lagras rätt så länge i kylig miljö, men är oerhört känsligt för stötar varefter det ruttnar snabbt.

smaksatt kolsyrat vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Smaken av ett moget päron är söt och mjuk och är ingalunda lika syrligt som äpplet. Det finns skilda sorter och både smak och konsistens varierar. Ett päron kan vara rätt så torrt, mjöligt alternativt så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Mestadels används päronet till att ätas som det är, men stundvis görs det även mos eller juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser åt kolsyrat vatten så valde han att göra en essens med smak av Päron. Han var bestämd på att det skulle kunna bli en favorit bland flera. Aromhusets Päron är en essens helt utan socker eller sötningsmedel. Både smak samt lukt stämmer fullkomligt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är väldigt gott och uppfriskande.

Alla Aromhusets smaker går att blanda med varandra. Just Päron är enormt härlig som den är alternativt ihop med Äpple eller Persika. Päron och Vanilj är dessutom en perfekt kombination, om än möjligen lite otippad.

Det fakta att Aromhusets essenser är fria från socker medför att de ligger enormt rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn och vuxna och är definitivt ett piggare alternativ än typiskt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är gigantisk men utbudet är, trots att det är betydligt större än i de flesta övriga länder, fortfarande relativt begränsat. Det finns tämligen många smaker, men smakstyrkan är oftast mycket svag och ibland hade det varit smakligt med aningen extra smak.

Aromhusets essensflaskor innehåller 30 ml koncentrerad smak och räcker till ungefär 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att få en smakstyrka som ligger något ovan den man httar i butikens drycker. Det är dock totalt upp till en själv ifall man vill ha svagare eller starkare smak och med flaskans kapsyl alternativt medföljande doseringspipett är doseringen minsann lätt.

Man kan använda Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp och åstadkomma en god handling för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och åstadkomma jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron samt övriga essenser så passar de lika bra att ha i alla sorters kolsyrat vatten.