Finns det ett effektivt mossmedel för mossa i gräsmattan?

Gräsmattor som angrips av bland annat mossa, sniglar samt ogräs kan behandlas på flertal annorlunda sätt. Ett mossmedel som är avsevärt populärt är järnvitriol som är till för gräsmattan. Har man dilemma med mossa i gräsmattan så kan det vara förståndigt att pröva med järnsulfat samt vatten innan man ger sig på andra metoder.

mossa gti

Så använder man järnsulfat mot mossa i gräsmattan

Det är inte komplicerat att nyttja järnsulfat mot mossa i gräsmattan. Alltsammans man behöver är en burk alternativt dunk med järnvitriol som är till för detta samt vatten. Moderna produkter som mossa gti gör det genomförbart att fästa en vanlig trädgårdsslang till dunken för att därefter sprida medlet över gräset.

En sådan ejektordunk kan man själv handla på allt-fraktfritt.se och blanda eget koncentrat med 200-250 g järnsulfat per liter blandning. Så handlar man en hel påse järnsulfat på allt-fraktfritt.se till samma pris som 1 liter Mossa GTI kostar.

Man behandlar med järnsulfatet innan det blir dags att gödsla gräset på våren och sedan så kan man köra ytterligare en omgång till hösten. Precis när man ska bearbeta beror lite på den sort av gräsmatta som man har. Här kan det vara fint att rådslå med ett trädgårdsproffs så att man får ut mesta möjliga av behandlingen.

Finns det faror med att vårda med järnsulfat i trädgård och inomhus?

Man ska jämt överlägga hur kemiska behandlingar kommer att influera den egna hälsan samt miljön, och det är relevant att man tar reda på hur man ska använda sig av järnsulfat mot mossa i gräsmattan på ett säkert sätt.

För det första så är det relevant att vara medveten om att järnvitriolen inte är ett giftigt ämne utan ett salt och näring för gräset. Får man för mycket i sig så kan det förstås bli farligt men vid normal användning där man blandar pulver med vatten så är det inte farligt.

Det är extra bra att använda sig av ett flytande preparat så att man slipper utsättas för pulver som flyger omkring. Inomhus så ska man vara en aning extra försiktig och se till att vädra då man behandlar trä och möbler med järnsulfat.

Vi vill allihopa se snabba resultat samt ett vackert gräs

Anledningen till att så många hyllar järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa är att man ser så fina effekter av det här. Ifall man kombinerar järnsulfatbehandlingen med andra viktiga bitar som gödning och rengöring så kan man slippa stå med mossriven. Detta är angeläget. Länk till mer information

Ifall det är angeläget med snabba resultat så borde man kora en produkt som består av järnsulfatet. Detta är ett av de effektivaste medel som finns på marknaden och är även ett näringsämne för gräs, och både proffs och lekmän använder sig av det.

Det är heller inte så befängt att gräset mår bra och blir grönare av att få en dos järnsulfat samt att mördarsniglar inte gillar detta medlet. På så vis så får man ett vackrare gräs som är snigelfritt och det är något som flertal uppskattar.

Ifall du vill bli av med mossväxten så borde du nämligen välja järnvitriol (järnsulfat) mot mossa i gräsmattan och därpå se till att du applicerar på korrekt sätt och vid korrekt tidpunkt för en blomstrande samt attraktiv tomt.