För effektiv mossbekämpning så kan man nyttja järnsulfat mot mossa

Upplever du att gräsmattan blivit invarderad av mossa? Ifall det är så att du år efter år suckar över att det växer så mycket mossa i din trädgård så ska du vara medveten om att du bestämt kan göra något åt det här. Du behöver icke bekosta dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan klara av mossbekämpning på egen hand med bra utrustning och rätt produkter.

ejektorspridare

Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist vinna kampen och få det där gröna gräset som du alltid har drömt om.

Måste det vara så krångligt med verkningsfull mossbekämpning?

När man ser på instruktionsfilmer för hur man skall motarbeta mossan med ett mossmedel som kommer i pulverform så ser det hela så lätt ut tills man inser att det här kräver att man har mätt upp gräsmattan med pinne samt snöre, att man har korrekt vattenkanna, gärna spridarramp, och att man ser precis hur många liter vatten man får i kannan.

Måste det vara så krångligt att använda järnsulfat på gräsmattan? Nej det måste det sannerligen inte! Idag så finns det grymt smarta produkter som gör att du slipper hålla på och blanda järnsulfat och vatten på komplicerade vis.

Med mossa gti så är det ju blott att koppla till trädgårdsslangen och därnäst spraya gräset med dunken som blandar vatten samt medel automatiskt. Järnsulfatet är verkligen ett smart ämne som man drar enorm nytta av och det är viktigt att man finner en lätt procedur för applicering så att man icke låter bli av ren lättja.

Nu är mossa GTI och alla andra fabrikat “GTI” dyrt. En ejektorflaska på 1 liter består av 288 gram järnsulfat och resten vatten. På allt-fraktfritt.se får du en hel påse på 25 kg ren järnsulfat till samma pris…

I allt-fraktfritt butiken finns också en 2 1/2 liters tom ejektorflaska där du kan fylla din egen järnsulfatblandning (200-250 g järnsulfat per liter blandning). När du sprutar gräset späds blandningen ut 20 ggr. Funkar till tak också med Bensaltensid (operativ substans i Tak GTI) alternativt fulstopp (järnsulfat färgar tak och tar icke all påväxt). Vill Du veta detaljer Klicka Här järnvitriol inomhus.

Vilket järnsulfat är bäst för behandling av mossa?

Järnsulfat samt järnvitriol är detsamma men man kan finna produkter som använder de skilda namnen och som innefattar mer än järnsulfatet. Ifall man vill få fatt i det bästa mossbekämpningsmedlet mot mossa i gräsmatta så kan det vara klokt att satsa på en fläckfri produkt eller köp järnsulfat och mixa detta järnsulfat med vatten.

Att själv inhandla järnsulfat (ifall du undrar var man köper järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett enastående tips) kostar därjämte en bråkdel av mossmedel. Weibulls Stoppar Mossa är fräscht järnsulfat, kostar omkring 150 kr för 900 gram. 3 paket kostar mer än 25 kg järnsulfat kostar på allt-fraktfritt.se.

Det är sällan så smart att lägga dyra pengar på en produkt som lovar guld och gröna gräsmattor. Det krävs alltså mer än mossbekämpning för att erhålla en riktigt tjusig gräsmatta och om du blott sprayar med mossbekämpningsmedlet så kommer det icke att skänka mattan som du drömmer om.

Med järnsulfat sniglar får mardrömmar av så blir du förstås av med sniglarna och därjämte så kan gräset bli grönare, men du tvingas likaså gödsla och göra annat för att gräsmattan ska bli så förtjusande som den kan bli.

Processa gräset på korrekt sätt och med jämna mellanrum

Den enklaste behandlingen är att mixa järnsulfat med vatten och vattna ut järnsulfatet med spridarramp alternativt spruta ut med ejektorflaska. Därefter låta mossan ligga kvar. Allaredan det här skänker en enorm förbättring för järnsulfat är ett näringsämne som skänker grönare gräs och den döda mossan förvandlas också till gräsnäring.

För att få ett riktigt fint gräs på tomten så gäller det alltså att granska vad man kan skapa för att ge det bra om näring och även hålla undan ogräs och sniglar. Med bra näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att funka bättre.

Gräset behöver också gödslas varje år samt kalkas med 2-3 års mellanrum. Självfallet växer det en aning snabbare då, blir gräsklippningen för tung så är en robotgräsklippare en enastående lösning för en jättesnygg, välklippt gräsmatta.

Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och därefter igen under hösten eller så kvickt ny mossa visar sig. Ifall du ska mixa själv så ska du se till att förvalta pulvret på korrekt sätt och att ha de arbetsredskap som krävs för att distribuera jämnt över gräset.