För mossan I gräset samt för träbehandling kan man köpa järnvitriol

Man kan säga att järnvitriol är detsamma som järnsulfat och när man vill järnvitriol köpa så är det betydelsefullt att överlägga hur medlet ska användas. Det är nämligen en sak att hantera trä och en helt annan att bruka järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa samt sniglar.

köpa ejektordunk till bra pris

Handla rätt järnvitriol till ditt hus och till din trädgård

Tänk på att produkter som är till för att processa trä kan ha mer än själva järnsulfatet. Ifall man vill färga obehandlat trä så kan man järnvitriol köpa och då kan det vara så att det ingår fler ämnen för att lämna en viss nyans. Det här kan verkligen bli fint men det är ju inte den här typen av preparat som man behöver därför att tillintetgöra mossa och få bukt med sniglar i trädgården.

Det finns järnvitriol alternativ som är bra mycket bättre ifall du har problem med mossa i gräset. Här kan man till exempel välja en produkt som kommer med en specialanpassad dunk, så kallad mossa gti, som gör det lättare att utbreda järnvitriolen över gräsmattan.

Eller köpa järnvitriolen och den tomma ejektordunken på allt-fraktfritt.se och blanda själv (200-250 g järnvitriol till 1 liter koncentrat) till en bråkdel av priset.

Eller inhandla deras breda spridarramp för vattenkanna, mixa 100-200 gram i 10 l vatten och vattna ut järnvitriolen.

Om du är ute efter järnvitriol altan kommer att må fint av så är det också relevant att du tar reda på hur du skall påföra produkten. Då och då så kan det vara smart att bifoga helt vanligt diskmedel för att järnsulfat till trä ska tränga in bättre i materialet.

Tänk på säkerheten då du använder dig av järnvitriol

Man kan inte yttra att järnsulfat är en riskfull produkt men då du ska behandla trä så kan det ju ingå flertal olika ämnen som eventuellt inte är så nyttiga för händer samt för ögon. Använd handskar och se till att det inte uppstår damm då du behandlar. Är du utomhus så får du ju bra ventilation, men inne så kan det vara klipskt att öppna fönster både då du jobbar och då du låter det hela härda.

Fördelar med järnsulfat i din trädgård

Det är inte enbart altanen, trägaraget och trappan av trä till huset som mår bra av hantering med järnsulfat. Det finns flertal smarta användningsområden som exempelvis det att man kan bli av med mossan om man behandlar med järnsulfat samt vatten två gånger per år. Läs mer här mossbekämpning.

Något som flera uppskattar med järnsulfatprodukterna är att de är så enkla att använda. Det krävs inte många behandlingar för att se effekt, och det oavsett ifall man behandlar trä alternativt gräs. Det här är helt enkelt ett medel som kan få din trädgård och ditt hus att se så vårdade ut, året om.

Järnsulfatet mot sniglar kan även vara en bra idé, men du kommer att behöva ogräsmedel för att få bort ogräset. Den viktigaste effekten av järnvitriolen är skönheten. Huset blir vackert och du slipper mossan på gräset, väggen samt på taket. Därtill så mår gräset bra av den här typen av hantering vilket kan vara bra att tänka på ifall du ska järnvitriol köpa online alternativt i en vanlig trädgårdshandel.