Förhöj smaken på ditt vatten med Soda Stream smaker

Det finns en hel del Sodastream smaker på marknaden. Sodastream var först med att producera kolsyremaskiner åt hemmet, det skedde av en man vid namn Guy Gilbey så tidigt som år 1903. Rika hushåll, och bl a det brittiska kungahuset blev först med att få tillgång till sodastreamers men inte förrän på 50-talet nådde de den kommersiella marknaden.

Sodastreams stora genomslag kom under 70-talet och höll i sig genom 80-talet. Än idag är vi många som har nostalgiska barndomsminnen förknippade med Sodastream. Under 90-talet hade intresset för bubbelmaskinerna svalnat och man sålde knappast några maskiner alternativt tillbehör alls. Idag ser vi hur trenden har vänt, försäljningen av sodastreamers är större än någonsin.

smaksatt vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Det ligger fullständig rätt i tiden att införskaffa sig en Sodastream, vi dricker mer och mer kolsyrade drycker och dagens konsumenter är inte villiga att kompromissa med det de vill ha. De kolsyrade drycker man handlar i affären består till minst 90 % rent vatten, vatten som vi har, om inte ännu renare, genast i våra kranar. Svenskt vatten är ett av de renaste vatten man kan hitta på jorden, och Livsmedelsverket genomför regelbundet noggranna kontroller för att garantera vattnets höga kvalitet.

Vatten är det nyttigaste man kan dricka, men i längden kan det kännas tråkigt att dricka det slätt ur kranen. En aning kolsyra åstadkommer hela skillnaden och kanske aningen smak åt den som inte gillar smaklöst vatten. Ramlösa, Vichyvatten samt Loka är namnen på några av våra populäraste mineralvatten, de finns både med samt utan smak och utbudet på smaker är någorlunda stort.

Kånkandet av dessa flaskor från affären och därefter tillbaka igen för återvinning är både dyrt och tröttsamt, för att inte tala om vilket slitage det utgör för miljön med allihopa transporter samt onödigt avfall. Om man har sin egen kolsyremaskin så kan man på endast några sekunder ha klart mineralvatten hemma i köket, utan vare sig dyra inköp och släpande av flaskor hit och dit.

Med hjälp av en egen sodastreamer kan man själv avgöra hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten, vilken smak man känner för i ögonblicket, och hur mycket smak man vill ha. Det är således på alla sätt mer bekvämt och gott att producera sitt eget bordsvatten.

Uppskattar man läsk så har Sodastream smaker för de flestas uppskattning. I det totala utbudet som presenteras på Sodastreams webbsida så uppgår antalet till 25 olika smaker, där inkluderas läskessenser, bordsvattenaromer och light-smaker för den som är aktsam med kalorier. Det är dock inte lätt att finna samtliga dessa Sodastream smaker ute i handeln.

Aga, som är Sodastreams största konkurrent framställer även egna smaker, mest bordsvattenaromer. Andra som framställer goda essenser och aromer är Aromhuset som har 16 annorlunda aromer och 35 års erfarenhet, och Sonjo som erbjuder intressanta smaker som till exempel originalsmaken på Champis. Saftföretaget Bob gör läskessenser helt utan sötningsmedel men med rätt så hög andel socker.

När det handlar om Sodastreams egna smaker så är det bra att känna till att de flesta består av både sötningsmedel samt socker, det gör att sockerhalten är något lägre än i till exempel Bobs essenser. Aromhuset har varken i socker eller sötningsmedel i sina aromer och är därmed ett någorlunda hälsosamt alternativ. Lightvarianterna av Sodastream smaker består av inget socker alls.