Fungerar bakpulver på likadan sätt som bikarbonat då man vill städa med det?

Går det att använda bikarbonat istället för bakpulver?

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ofta en aning mer för att göra rent i badrum och kök med detta mirakelmedel. Men det finns likaså andra skillnader som kan vara bra att ha koll på.

bleka

Bakpulver för bakning och för annat som tvingas göras därhemma

När det gäller bakning så är det inte så dumt att ha bakpulver därhemma. Oavsett ifall man ska baka scones alternativt en god chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att få god jäsning.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra samt stärkelse. De facto så kan man jäsa en kaka endast med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan inte använda lika mycket som av bakpulvret.

Men vad är bikarbonat och är inte detta detsamma som bakpulver? Kärt barn har många namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är samma sak som natriumvätekarbonat alternativt E500 som är en annan beteckning på detta salt.

I ren form så får man bättre verkan vid städning

Bakpulver bikarbonat är alltså en blandning av flera ingredienser medan natriumbikarbonatet är den förädla formen. Om du ska städa med ämnet så är det bäst att ha den förädla formen.

Du kommer förstås även att skåda effekt med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp och användas i smet med attika för att får det fräscht. Men bästa effekten får man med den rena formen som man också kan få i lite större förpackningar till ett fint pris.

Ifall du vill göra en smet så är originalformen också bättre därför att den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få korrekt konsistens på smeten som du efteråt behandlar diskbänk, handfat och toalett med.

Det ultimata är att ha bikarbonatet hemma för annorlunda behov

Förväxla inte natriumkarbonat samt bikarbonat (natriumbikarbonat), det är 2 olika saker. Bägge finns på allt-fraktfritt.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja. Klicka på denna länk nu för mera info.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat samt bakpulver så inser man relativt snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Har du det rena saltet som både jäser och gör fräscht så ordnar alltsammans sig. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få dän fläckar samt smuts. Omvänt sett så är det ej lika självfallet.

Därjämte så kan man använda bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska samt smidiga. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar och feja silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Om du är riktigt noggrann så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med fräscht natriumvätebikarbonat för annat som städning och kroppsvård. Det mesta I hemmet blir på det här viset en enkel match.