Gå ner i vikt med Saigonkanel

Saigonkanel och annan kanel

Saigonkanel är en typ av kanel som har samma egenskaper som den kanel vi i dagligt tal kallar just kanel, dvs Kassiakanel. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är framförallt att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än ordinär Kassiakanel har, därmed har den också starkare smak, doft samt större inflytande på kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man i regel använder av vanlig Kassiakanel.

En annan kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Onekligen är detta den äkta kanelsorten, men vad gäller dess egenskaper är det inte alls lika slående som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är nära relaterade med varandra, men där Kassiakanel vanligtvis är billig och enkel att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika frekvent förekommande i handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel undersökningar visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – äger blodsockersänkande egenskaper. Många som drabbats av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att inta kanel på daglig basis, särskilt människor som fortfarande inte har diagnosen diabetes, men som ligger i farozonen, har massor att vinna av att låta kanel bli ett varaktitg inslag i kosten. bantning och träning
.

Att sänka blodsockret är gynnsamt för alla, de värsta blodsockertopparna och -dalarna frestar på systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel stimulerar insulinkänsligheten vilket innebär att receptorerna i cellerna fortare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och eftersom att insulin är ett anabolt hormon som medför tillväxt när det uppstår ett överskott, så minskar således inlagringen av energi i fettvävnaden om man intar kanel.

Man får dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst omfattning av Saigonkanel med tanke på att den är så rik på kanelaldehyd.

Hur mycket Saigonkanel behövs för att erhålla effekt?

Detta är en undran som kräver ett flexibelt besvarande. Alla är vi olika, olika till kroppen, olika stora och olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man rekommendera ett intag av minde än sex gram per dag, men när det gäller Kassiakanel och Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram per dag.

För att «få effekt», dvs. få ökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så behövs inte stora mängder, men en regelbunden dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är mycket gynnsamt – och smakligt!

Det är något man inte får glömma bort i jakten på hälsan – att njutningen är en oerhört angelägen faktor i sig och när man kommer över en så ljuvlig, naturligt mirakulös smaksättning som kanel, som är så sagolikt god, så får man helt enkelt inte låta bli att begagna den.

Den som går på lågkolhydratsdieter såsom Atkins och LCHF har också något att vinna vid ett regelbundet intag av Saigonkanel med tanke på att denna mustiga krydda har visat sig främja kroppen att gå in i ketos.

Handla högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är ännu inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men på nätet är den förhållandevis enkel att hitta. Köp din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du köper håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att tappa kilon