Goda efterrätter och eget godis med salmiak i pulverform

Lakrits är förmodligen ett typiskt svenskt godis och det är massor som gillar det. I andra länder så är det icke alltid så lätt att hitta det salta lakritsgodiset så ska man ut och färdas så kan det vara förståndigt att ta med sig lite godis alternativt kanske salmiak i pulverform så att du kan bereda ditt eget godis.

ammonumklorid

Vad är salmiak och vad kan det användas till undantagen godistillverkning?

Det är angeläget att förstå att salmiak ej är samma sak som lakrits men att salmiakpulver vanligtvis är en ingrediens då man tillverkar saltlakrits. Ett annat namn på salmiaken är ammoniumklorid och det här ämnet använder man för att erhålla den salta smaken men faktum är att det har otaliga andra användningsområden. Salmiak funkar fantastiskt som rengöringsmedel.

Då man först började framställa ammoniumklorid så ville man använda det som gödsel. Idag så används salmiaken ännu som gödsel men det finns fler gripande användningsområden som inom pyrotekniken där man alstrar rök med ämnet och man kan ta bort syrafläckar med ammoniumkloriden.

Kan man säga att salmiak och lakrits är detsamma?

Nej, man kan faktiskt ej säga att det här är detsamma! Lakritsen kommer från lakritsroten medan salmiaken framställs på kemisk väg. Men kombinationen av dessa två ämnen är mycket lyckad och salmiaksalt är känt för att förmedla en så aptitlig smak. Utan saltet så hade man fått en söt smak på lakritsen som otvivelaktigt likaså är populärt men en fullständigt annan sak.

Numera så är det avsevärt vanligt att recept nämner lakrits som en ingrediens. Ifall man ska producera nyttiga chokladbollar av nötter så kan det vara så att man skall tillägga en gnutta lakritspulver. Det här är inte salmiak utan pulver av lakritsrot.

Det kan självklart också vara så att en del recept nämner salmiakpulver som en ingrediens och detta pulvret är lätt att få tag i. Man kan inhandla det online till ett bra pris (vanligtvis på allt-fraktfritt.se och Tradera) och har man det sedan hemma i skafferiet så finns det mycket som med fördel kan smaksättas med det.

Hitta bra recept på godis med salmiakpulver

Faktum är att du kan bli så inspirerad av alla goda efterrätter samt det godis som du kan göra med salmiaksmak att du helt enkel blir tvungen att införskaffa pulvret enbart därför att testa. Kola, lakritslantar, hallondessert… det här är blott några exempel på sådant som blir vansinnigt läckert då man blandar i salmiaken.

Internet är fullt av vackra tips och goda recept som är enkla att följa. Har man bara ett grundrecept så kan man för det mesta ge det hela en saltlakritstvist genom att tillägga salmiakpulvret. Det är ej krångligt och något som verkligen leder till efterrätter och godis som är en aning utstickande.
Klicka nu för ytterligare fakta från allt-fraktfritt.se/salmiak-ammoniumklorid-700-gram.html.

Tänk på att icke överdosera. Man vill ovillkorligen icke erhålla för mycket av den salta smaken som förvisso är härlig men som kan ta över ifall det blir för mycket. När man skapar sitt eget saltgodisrecept bör man pröva sig fram med mindre mängder ammoniumklorid.