Gör slush hemma

Vad är slush?

Slush är en iskall dryck, som faktiskt består av exakt krossad is, men i issörja form. Denna ismassa har gräll kulör och intensivt läskande smak – men ingen kolsyra. Man skulle kunna påstå att slush är ett mellanting mellan lemonad samt isglass.

Slush säljs i regel i bägare ute i handeln, få har insett att det minsann går att göra egen slush hemma. Slushen i handeln är dyr, så har man barn som älskar slush, eller kanske är svag för denna festliga dryck själv, så är det totalt klart anbud på att börja göra egen slush hemma.

På våren samt sommaren när det börjar bli hett är slush särskilt inne alldenstund få saker svalkar så bra som en mugg iskall slush.

Slush säljs med lite annorlunda namn, ofta är Ice eller Puppie ord som integreras med Slush, t ex Slush Puppie, Ice Slush eller Slush Ice.

Överraska med slush!

Vill du överraska barnen med något nytt och oväntat – fixa slush hemma! Det är inte lätt idag att komma på nya spännande saker att dona med samt bjuda på – det mesta är gjort, men just slush är en storfavorit bland barn samt något de inte smakar särskilt ofta. En slush är dyr att anskaffa ute, ofta går ett enda glas på 40-50 kronor och detta bara för att verksamheterna som saluför dem vet hurdan mycket barn älskar slushens klara kulörer, söta smaker samt isande egenskaper. Att göra egen slush hemma kostar bara en bråkdel av de pengar man får ge för klara muggar med slush i affärer, varuhus och lekland.

Gör slush med glassmaskin

De flesta hyfsat moderna glassmaskiner kan göra mer än blott glass, de kan i regel också producera sorbet, frozen yoghurt och – slush! Få vet detta när de köper sin glassmaskin, så har du en glassmaskin hemma så är det blott att ta fram den och testa dess förmågor att göra slush. Vad man behöver är en bra slushmix, Aromhusets Slushkoncentrat Cola är suverän! Just Cola brukar vara en gunstling både när det innefattar lemonad som glass samt slush.

Ingen slushmaskin?

Om du inte har någon glass-/slushmaskin så skall du inte förtvivla, det går att göra aptitlig slush även utan, men man behöver tillgång till en riktigt kall frys. Genom att djupfrysa en kopp/bägare över natten (exempelvis, men vilka timmar som helst går givetvis bra), så kan man lätt göra slush med en bra slushmix. Om man blandar Aromhusets slushkoncentrat Cola i enlighet med anvisningarna och sedan rör det i den djupfrysta bägaren en stund så blir det till trögflytande, iskall slush! Ibland är saker enklare än man anar.

Aromhusets slushkoncentrat

Aromhuset är allaredan väletablerat som smakdistributör i Sverige. Det började med bordsvattenaromer och fortsatte snart med aromer för såväl fika som vispgrädde. Inga av dessa aromer hade en enda kalori samt de fyllde snabbt ett stort hål i marknaden.

Idag finns det också läskkoncentrat i Aromhusets urval – därtill nykomlingen Aromhuset Slushkoncentrat Cola. Fler klassiska slushsmaker beräknas poppa upp under Aromhuset i snar futurum, men exakt Cola är allaredan slushfantasternas självfallet mest omtyckta smak. Aromhusets slushkoncentrat kan köpas på allt-fraktfritt, precis normal smaker ur Aromhusets urval.