Hallonsmak på kolsyrat vatten utan hälsorisk

Aromhusets smak Hallon för tankarna till lata dagar i solen och känslan av grönt gräs under bara fötter. Få smaker är så förknippade barndomsnostalgi och farmors nygräddade pannkakor. Aromhusets Hallonsmak kan med fördel nyttjas i kolsyrat vatten, men passar lika fint i t ex grädde. Därtill innehåller den varken socker alternativt sötningsmedel och ger därmed en väldigt frisk samt naturlig smak.

Vad är väl godare än nyplockade, solvarma hallon? Hallon är en riktig svensk klassiker som får skänka smak åt det mesta i vår smakkultur, allting från yoghurt till marmelad samt saft.

smaksatt bordsvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Gert Strand AB lanserar nu aromen Hallon som han tror kommer att bli en sann hit i svenska hem. Smakerna från Aromhuset är försiktigt framtagna under flera år och är idag fulländade både i smak och vad gäller innehåll. Strands essenser innehåller varken socker alternativt artificiella sötningsmedel vilket medför dem till banbrytande på smakmarknaden. Äntligen kan man få njuta av rejäla smaker utan att behöva bekymra sig över onödiga kalorier eller kemiska tillsatser.

Man doserar efter eget önskemål med hjälp av antingen kapsylen på smakflaskan eller med ämnad doseringspipett. Säljare Thomas Ström rekommenderar ca 2 ml essens per liter vatten – då får man mer smak än det som går att finna bland smaksatt kolsyrat vatten i butik. Därefter kan man så klart dosera mer eller mindre beroende på hur man själv tycker om sitt vatten.

Vi svenskar köper idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt, det smaksatta vattnet är ett tämligen unikt koncept, speciellt i den mån som det finns här. I utlandet kan man möjligtvis finna bubbelvatten som har en skvätt citron i, men längre än så går man inte. Också på den svenska marknaden är sortimentet något begränsat, men ifall man själv smaksätter med Aromhusets smaker är kombinationsmöjligheterna i det närmaste oändliga.

Just Hallon är en mycket användbar smak, ha en halv kapsyl essens av Hallon i en deciliter vispgrädde och servera tillsammans med färska bär, glass alternativt till en rykande varm paj. Otroligt gott! Eller gör en semifreddo (fryst cheesecake som påminner om glass) på grädde, ägg, socker och philadelphiaost och smaksätt smeten med Aromhusets Hallon, garnera med bär och avnjut en het sommardag – godare blir det inte!

Thomas Ström, säljare på Gert Strand AB, tror precis som Strand själv att Hallon kommer att bli en succé i svenska hushåll. Både för att smaksätta kolsyrat vatten, men också som tillsats i godsaker. Smaken är så syrlig och söt, utan att vara det minsta sliskig – precis som riktiga hallon!