Hur funkar C-vitaminer som kosttillskott?

Det är minsann inte så dumt med kosttillskott för betänk hur massa som använder sig av en bestämd diet för att gå ned i vikt. Om man utesluter många matgrupper från sin diet så är det förvisso så att man även utesluter vitaminer och mineraler. Det finns mycket populära dieter där man ej får nog med C-vitaminer därför att man undviker frukt.

På all-fraktfritt.se kan man köpa c vitamin som pulver mycket billigare än tabletter och är samma sak. Faktisk ännu renare då man inte behöver klibbmedel samt släppmedel för att kunna pressa till tablett.

Ta C-vitaminer därför att må riktigt fint idag och imorgon

Ifall du är bekymrad för att du möjligtvis lider av cvitaminbrist så ska du vara medveten om att du knappast riskerar skörbjugg. Det krävs allvarsam underskott under en längre tid för att tänder ska börja falla ur munnen på en. Men man kan ju må dåligt av andra symtom som kan uppstå då man inte får i sig tillräckligt med C-vitamin.

c

De ultimata kosttillskotten som du kan använda dig av för att må bra

Det finns de som hävdar att man ska satsa på kosttillskotten som innehåller salter av askorbinsyra som exempelvis kalciumaskorbat. Det här kan vara bättre än fullständigt vanliga tabletter med C-vitaminet eftersom man kan se en bättre verkan än med den vanliga askorbinsyran då kalciumaskorbatet tas upp av kroppen på ett effektivt vis.

Men det är tydligt att man kan skåda god verkning av olika typer av C-vitamintillskott. Med C-vitaminbrus så kan man komma långt, och detta kan vara ett gott alternativ för den som anser att det känns komplicerat att börja inta mer frukt och grönsaker. Fler tips.

Kan man få i sig för mycket av C-vitaminet?

Ja, man kan råka ut för en c vitamin överdos om man får i sig för mycket av tabletter eller brus. Men det här betyder icke att man kommer att bli seriöst sjuk för överflödigt c vitamin följer med urinen ut ur kroppen.

Det finns varningar för att nyttja sig av överdriven av detta vitamin ifall man har besvär med exempelvis njursten då det finns forskning som visar på att man kan få njursten av för höga doser av vitaminet.

Det rekommenderade intaget för vuxna ligger på 75 mg. Ifall man är gravid så kan man inta 85 mg per dag och när man ammar så kan man höja dosen till 100 mg.

Samtidigt ska man vara medveten om att upptäckaren av c vitaminet själv intog många gram per dag och borde veta bäst då han fick Nobelpriset. Cvitaminpiller brukar vara på 500 mg alternativt 1000 mg.

Något man ska vara försiktig med är det goda vitamingodiset som är till för barn. Ideligen så är det format exakt som vanligt godis men om barnet äter upp en hel burk på en gång så kan det vara farligt. Man bör uppsöka hjälp så snart som man upptäcker vad som har hänt och även vara redo på att detta kan resultera I magont.

Rökare behöver extra c vitamin. Vid förkylning och andra åkommer förbrukas c snabbt. Att ha tillräckligt med c kan förebygga sjukdom, blir man sjuk är det välkänt att man hastigt ska ta extra c vitamin, kanske 3-4 gram dag, till man blir kry.

Behöver man sannerligen kosttillskotten ifall man äter frukt?

Detta är en bra fråga och beror helt och hållet på vem man är och hur man äter i övrigt. Det är mycket ovanligt i Sverige med brist på C vitaminer eftersom det finns så pass gott om frukt och grönsaker året om. Under somliga perioder så måhända man har behov av lite mer och då är kosttillskotten en hjälp därför att man kanske inte alltid kan inta så mycket frukt samt grönsaker som krävs för att få i sig det dagliga behovet.