Hur man skyddar sig mot ID-kapning

Att bli av med sin identitet kan självklart vara oerhört förfärande för de allra flesta. En del kanske ens inte tänkt tanken att det kan hända. Tack vare internets frammarsch har identitetskapning blivit både lättare samt vanligare.

ID-kapning är ett oerhört allvarligt brott som kan förorsaka med katastrofala konsekvenser för den som drabbas. Det vanligaste är att den drabbade har blivit av med pengar på kontot eller att man alldeles tvärt blir skyldig att betala i retur på ett lån som ID-kaparen har tecknat.

Eftersom det finns mängder av metoder att kapa en identitet på och för flera skilda syften så finns det givetvis mängder av skilda sätt att skydda sig på. Vore det inte bra med en sammanställning över de flesta bra sätt att skydda sig på? Med hjälp av boken ”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” som är skriven av Gert Strand kan man bli fullärd i hur man skyddar sig mot identitetskapning. Det är en bok som kan skänka enorm trygghet i vardagen.

Det är sannerligen en ovärderlig bok med tanke på vilken oerhörd förödelse som kan besparas. Den kan rädda en från att flera bedrägliga försök ska lyckas. Det bästa av allt är att den är kostnadsfri. Boken finns nämligen att läsa som e-bok som tillhandahålls av landets samtliga bibliotek som har plattform på nätet.

Faktum är att det finns mängder av olika metoder att skydda sin identitet på än att bara vara återhållsam med hur man sprider sin personliga information. Ibland är det dessvärre inte tillräckligt och andra faktorer kan spela roll vid en eventuell kapning. Då spelar det ingen roll hur aktsam man har varit med spridningen.

”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” ger mycket omfattande information om fenomenet ID-kapning. Till exempel så framgår att den profil som löper störst risk att drabbas av ID-kapning är den medelinkomsttagare i åldern 25-40 år som inte har betalningsanmärkningar. En uppmaning som ges för den profilen är att samarbeta med grannarna i den utsträckning det är möjligt. Främst för att förebygga vittjning av brevlådor.

En ID-kapare kan nämligen mycket väl verka utanför webben för att samla information som sedan kan utnyttjas i jakten på att exempelvis tömma konton med assistans av internet. Inom de allra tryggaste bostadsområdena finns det risk att en ID-kapare försöker stjäla information. Det gäller då för grannskapet att bestämma sig för olika spaningsrutiner. Samtliga tillåtna medel bör tillämpas. Som exempelvis att notera okända bilars registreringsskylt.

Ett annat exempel som betonas i boken är vikten av exklusiva lösenord. Det tycks kunna framhävas hur många gånger som helst med tanke på att flera personer fortfarande använder sig av samma lösenord till många olika tjänster på nätet. På sin höjd att en del människor varierar mellan två annorlunda lösenord.

Att utse simpla lösenord så att vi lättare kommer ihåg dem är fel och näst intill dumdristigt. En blandning av stora och små bokstäver inklusive siffror är att föredra. Det främsta tipset som ges i ” Hur man skyddar sig mot ID-kapning” är att man bör skapa en krypterad Excellfil med alla sina lösenord. Den lösenordsskyddade filen sparas på datorn, vilket innebär att endast ett enda lösenord behöver memoreras.

Läs boken nu. Att läsa den direkt på skärmen är enbart några knapptryck bort. Den innehåller mer grundlig information och självklart mängder av fler tips. Det bästa av allt, den är kostnadsfri.