Innan du handlar en Soda Streamer begrunda ett test

Soda Stream test efter Soda Stream test går att hitta runt omkring på nätet. På youtube.com kan man finna mängder av Soda Stream tester där folk testar annorlunda modeller, funktioner samt smaker. Det finns likaså en hel del recensioner där ute att ta del av, både privata på bloggar samt i nätbutiker, och mer professionella som genomförts av tidningar samt samlingsskrifter.

Det finns egentligen inte så hemskt mycket att tänka på när man handlar en ny kolsyremaskin. De dominerande märkena på marknaden är klassikern Soda Stream, samt tyska konkurrenten Wassermaxx från Aga. Det dyker stundvis upp andra märken samt erbjudanden, stundtals är de dock länkade med Soda Stream utan att det har gjorts uppenbart.

kolsyremaskin

Fastän de flesta kolsyremaskiner klarar av att kolsyra vatten med rätt så jämn prestation så finns det relativt stora prisskillnader. Visst kan det finnas bättre samt mindre bra kvalitet gällande maskinerna, men priset beror mestadels på design samt speciella attribut. Det finns en kolsyremaskin som står ut lite bland de andra när det gäller vilken mängd kolsyra maskinen kan släppa till vattnet och det är Soda Stream Design, som ger mer kolsyra än någon annan maskin. I annat fall är det bara att pressa kolsyreknappen, alternativt -spaken upprepade gånger för att erhålla så mycket kolsyra man vill ha i sin dryck.

En annan kolsyremaskin som sticker ut är Soda Stream Penguin, som är den enda sodastreamern med glasflaskor istället för plast samt metall. Dessa flaskor är även snyggt designade, även om de rymmer en aning mindre än de vanliga plastflaskorna. Penguin har även en mycket modern look och påminner om en stilren pingvin i hopfällt läge.

Wassermaxx skilda kolsyremaskiner påminner generellt sett om Soda Streams modeller, men håller ett genomsnittligt lägre pris, om än marginellt. Det är det enda sättet för Wassermaxx att stå sig i konkurrensen med det erfarna och väletablerade märket Soda Stream. Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, är dock otroligt duktiga på just kolsyra och har etablerat sig som lite av specialister inom det området. Deras försäljning av carbonatorer – kolsyrekranar – går mycket bra, såväl för vanliga hushåll som för restauranger och barer landet runt.

När det handlar om själva kolsyran så ser Agas samt Soda Streams gaspatroner identiska ut, och innehållet är det samma. Det enda som skiljer dem åt är etiketten som sitter på. I Sverige innehåller en standardpatron 425 gram kolsyra och kostar ungefär 200 kronor att handla ny. Man har dock kommit på en väldigt smart lösning när det handlar om kolsyrepatroner och det är att man, mot en betydligt mindre summa, kan lämna in sin tomma kolsyrepatron mot en nyfylld. Det gör att konsumenterna sparar slantar och producenterna material.

När man ska välja Soda Streamer så är det främst en bra idé att göra upp med sig själv hur mycket ens budget håller för. Därefter får man fråga sig själv hur mycket design och specialattribut spelar roll för en, och till slut var man får tag på den billigaste upplagan av den modell man bestämmer sig för. Att läsa samt betrakta olika Soda Stream test kan vara en bra hjälp längs vägen.