Järnsulfat mossa ser till att din gräsmatta blir nätt

Fungerar verkligen samtliga tips om mossbekämning? Har man testat med mossriven alternativt med järnsulfat mossa mår dåligt av och inte sett någon skillnad så kan det bero på att man I själva verket inte har så bra koll på hur mossan lever och fungerar.

gti spridardunk

Till skillnad från gräset så har mossan inte ett djupt rotsystem. Den ligger på ytan och är rätt lätt att få bort exempelvis med rivmaskin. Men ifall man bara river så kan man förvänta att mossan så småningom kommer igen för den är bångstyrig och börjar växa redan vid 4 grader.

Ett välmående gräs med hjälp av järnsulfat mot mossan

När man väljer att processa med järnsulfat mossa inte klarar av så får man en rätt så rask effekt. Det är självklart viktigt att ha koll på järnsulfat mossa dosering så att man inte överdriver alternativt ger mattan för lite.

Man börjar på våren med att behandla gräsmattan med flytande järnsulfat som man sprider med vanlig vattenkanna med spridarramp alternativt med en dunk som har en spraydel (ejektordunk) och kopplas på vattenslangen.

Har man en stor gräsmatta så kan det vara klokt att skaffa mossa gti – alternativt blanda själv 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter samt införskaffa en ejektordunk – så att man lättare får tillgång till vatten och så att man får en automatisk blandningseffekt.

Det är smart att använda järnsulfat mot mossa av flertal anledningar. Gräset blir grönare av järnvitriol och därjämte så får man undan mördarsniglarna som inte tycker om det här ämnet.

God teknik för applicering av järnsulfat på gräset

Med god teknik så blir det enklare att passa gräset. Om du tycker att det blir för invecklat att blanda järnsulfat med vatten och därpå gå runt med en sedvanlig vattenkanna med spridarramp så kan du se på ejektordunkarna som gör jobbet enklare och som därutöver minskar risken för pulver som flyger omkring i luften och irriterar.

Järnsulfat, Spridarramp, ejektordunk samt andra tillbehör finns på allt-fraktfritt.se.

Hur lång tid tar det att få en riktigt fin gräsmatta?

Om du då våren kommer står och ser ut över en sorglig gräsmatta så kanske du undrar hur lång tid det kommer att ta innan den blir förtjusande igen. Om du använder dig av rätt teknik samt applicerar järnsulfat mossa inte tycker om och dessutom gödslar med naturligt gödsel så kan du allaredan till hösten se stor skillnad. Klicka Här och nu för mer detaljer spridarramp.

Tänk på att nyttja dig av god teknik och möjligtvis lägga ut ett tunt jordlager över gräset med fler frön för mer gräs. Detta är ett bra sätt att ge gräset en bättre chans mot mossan som har ett övertag då marken är utan näring.

Men en aning tålamod får man ändå ha för det kan ta över två års tid att gå från en trist gräsmatta till mattan som är riktigt grön och bedårande. Under en säsong är det möjligt att se skillnad vilket brukar vara oerhört motiverande.