Järnsulfat mot mossa är ett effektivt medel

Mossa I gräsmattan är ingenting som de allra flesta gillar. Är man ej ett skogstroll med lurviga tår så ser man gärna att gräset förblir utan alltför avsevärt mossväxt, men det är inte jämt så lätt att komma till bukt med mossan och det gäller att initiera bearbeta med järnsulfat mot mossa med mossa gti alternativt annan form av järnvitriol i tid.

Betänk att mossa börjar utvidga redan vid 4 grader medans själva gräset kräver högre temperaturer och du inser att vi här talar om en livskraftig organism som kommer att ha goda chanser att erövra din gräsmatta.

spridarmunstycke 62 cm för vattenkanna pris

Motarbeta mossan i gräset med järnsulfat mot mossa

Det finns en rad olika produkter för mossbekämpning men något som funkar bättre än det mesta är att nyttja järnsulfat mot mossa. Järnsulfatet är naturligt och därtill utmärkt för gräset så här slår du två flugor i en smäll. Men hur ska man fördela järnsulfat på gräsmattan på ett praktiskt sätt?

Har man en gigantisk gräsmatta så kan det ju kännas krångligt att glida omkring en fuktig höstdag med en vattenkanna där man har blandat till sin järnsulfatmix. Då blir det bra mycket enklare med mossa gti som är en smart produkt som gör det enkelt att bearbeta med regelbundna mellanrum.

Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Detta är fyllt i en 1-liters ejektorflaska som kopplas på vattenslangen samt sprutar ut en blandning av koncentrat och vatten. Man kan inhandla en egen ejektordunk på allt-fraktfritt.se och blanda koncentrat på 200-250 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Till en bråkdel av priset.

Använd flaskan som automatiskt tillför järnsulfat till vattnet som kommer från din trädgårdsslang. Mossa gti ejektordunk har en briljant konstruktion som gör det riktigt roligt att distribuera det järnsulfat mossan hatar!

Förvalta mossan på gräset såväl som mossan på taket

Med tak gti och mossa gti så får man medel mot mossa oavsett om den sitter i gräsmattan eller på taket. Med en enda dunk så kommer man långt så det här är ett bra val för den som har en större tomt och kanske ett större hus.

Behändighet är viktigt och det skall du tänka på då du ser på järnsulfat mot mossa pris. Det finns faktiskt en god orsak till att man väljer att betala dyrt för en fullständig lösning som gör att man kommer åt ordentligt på gräset och på taket.

Snabba samt enkla behandlingsmetoder för trädgården

Ehuru vi älskar att vistas i trädgården och pyssla med dess skötsel så finns det förstås gränser för hur länge man kan hålla på med att fördela järnsulfat i gräsmattan. Om du tänker använda järnsulfat mot ogräs för att få mer gjort på samma gång så ska du fundera på att använda en kombination där du får med ett effektivt ogräsmedel. Klicka här nu för mer info gräsmatta mossa.

Med flaskan som du kan förena till trädgårdsslangen så går det snabbare att bearbeta och du ska även fundera på hur du planerar in behandlingar av gräset. Det blir som effektivast med järnsulfat mot mossa då du inte ger mossan en faktisk chans att komma igen.

Något som gör järnsulfatet så pass populärt är att man omgående ser resultat av behandlingen. Ignorera mossrivaren och använd istället järnsulfatet en gång på våren samt en gång på hösten för att få områdets allra finaste gräsmatta.