Järnsulfat- om du önskar finare gräsmatta

Det finns ständigt någon som har den där perfekta gräsmattan. Du vet exakt vem som har den där perfekta gräsmattan som ser ut som en bastant säng av mjukt gräs. Men visste du att du även kan få den här gräsmattan via att tillämpa kärlek och tålamod, och genom att nyttja järnsulfat. Genom att inleda använda järnsulfat mot mossa så kommer du att få en helt annan känsla för din trädgård samt mossa gräsmatta.

mossa gräsmatta

Behandla gräsmattan med järnsulfat två gånger per år

Det krävs sannerligen ej mer än två behandlingar per år med järnsulfat för att se en skillnad. Under våren så är det dags att gödsla, men före du gödslar gräsmattan så bör du grunda med järnsulfatet (låt död mossa ligga kvar) för att bli av med mossan innan gödslingen.

Det här är något som alla trädgårdsexperter är väl medvetna om och något som du kan dra markant användning av. Vattna med järnsulfatblandning igen någon gång i september. Det här kommer inte bara att vara bra mot mossa på gräsmattan, det kommer också att verka förebyggande mot svampsjukdomar.

Det är alltså ej så tidskrävande att nyttja järnsulfat i gräsmattan och med mossa GTI, en ejektorflaska från allt-fraktfritt.se eller en praktisk spridarramp så blir det enormt lätt att få till rätt järnsulfat dosering.

Har man en avsevärt stor tomt så kan det vara klokt att använda sig av en dunk (ejektorflaska som blandar koncentrat samt vatten 1:20) som man enkelt kopplar till trädgårdsslangen för att på ett lätt sätt gå runt och spraya gräset med blandningen.

Så visar du gräset din kärlek

Det kan förstås diskuteras ifall det minsann stämmer att kärleksfull hantering av växter påverkar på ett bra sätt men faktum är att det finns studier som visar på att plantor och gröda växer bättre då man har en positiv hållning till dem.

Du behöver inte ha gröna händer och drömma om ängar samt frodiga trädgårdsland för att visa din gräsmatta kärlek. Det faktum att du tar dig tid för att behandla med järnsulfat och vatten är tillräckligt för att gräset ska uppleva din positiva inställning.

När du ser resultaten av din omtanke så kommer du att gilla din trädgård än bättre och det blir till ett rent nöje att framställa ett individuellt program för behandling av ditt gräs. Du får med andra ord avsevärt större glädje av gräsmattan då du aktivt tar hand om den.

Med tålamod så kommer det att gå vägen

Något man icke får glömma bort är att järnsulfatbehandlingar icke är magiska. Beroende på hur ditt gräs ser ut, vad det växer på, och hur mycket mossa som finns så kan det ta mer eller mindre tid att bli av med mossan.

Men som regel är det hur lätt som helst för järnsulfatet är både en gräsnäring som skänker grönare gräs och dödar mossa inom några dygn, vanligtvis på 1 dygn.

Blanda järnsulfat med vatten, vattna ut järnsulfatet eller spraya ut det med ejektorflaska (alla prylar och järnsulfat finns att köpa på allt-fraktfritt.se, ibland på prisad.se och på så oväntade ställen som hembryggning.se). Låt den svartnade döda mossan vara kvar, den multnar och blir näring till gräset. Klicka här för mer tips järnvitriol.

Med tålamod så kommer du längre. Eventuellt är det så att du får fatta att denna sommar inte kommer att komma med den perfekta gräsmattan men att du är på bra väg tack vare korrekt behandlingar.

Misströsta ej, satsa på bra järnsulfat för gräset och ta också reda på hur du ska gödsla, rengöra samt bestrida ogräs i gräsmattan på korrekt sätt så att du tids nog får den där tjocka mattan som man mår så bra av att se och vistas på.