Kan kryddat bubbelvatten göra dej fet?

Alla har hört om att det är livsnödvändigt att få tillräckligt med vatten att dricka.

Folk kräver omfattande mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner skall fungera korrekt, men de större folk anser möjligheten att dra i sej mugg alternativt glas efter att mugg med alltsammans smaklöst vatten är jättejobbigt, speciellt är det så i de länder vari vatten ej är någon bristvara som i Sverige.

Flera folk vänder sig till mer spännande drycker, som kolsyrat mineralvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med vätska per dag.

kolsyrat mineralvatten smakerkolsyrat bordsvatten essenserbordsvatten smakerläskkoncentratmineralvattenseltersvattenbordsvatten

Men stämmer ryktet om att ett lyx att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna tro?

Kan det antagligen till och med framkalla viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna av Karboniseringen

Jo, ryktet om att karboniserat vatten faktiskt kan orsaka uppsvälldhet och viktökning är totalt enkelt falskt, så man man vara totalt lugn samt fortgå dricka smaksatt karboniserat bubbelvatten.


Bordsvatteninfo.

Att kolsyra är ofarligt.

Att lägga kolsyrade bubblor till vatten alternativt dricka, där gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans ämnesomsättning.

Dessutom kan kolsyragasen verka totalt tvärtom att man känner dig mätt snabbare och detta skulle minsann kunna tillföra dina ansträngningar att viktnedgången.

Men låt oss leta efter den reella viktboven

Men när bubbelvatten i sej är helt ofarligt och möjligen bäst för din hälsa, dricker de flesta människor inte det i sin rena form.

Vanlig dricka har en avsevärd och fruktansvärd antal socker samt kalorier.

Även lightläsk, med inget kalorier per portion består av potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det finns några smaksatta drycker som är en del bättre, man måste helt enkelt själv avsyna dryckens natriumhalt och typ utav sötningsmedel för att bedöma om drycken kan vara ett hållbart val till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det orsaka verklig och ganska bastant viktökning.

Men visste du detta?

Coca Cola som är världens största fabrikant av läskedrycker samt största märke i Sverige uppger på sin hemsida att deras läskedrycker består av lika mycket socker som chosefri fruktjuice.

Det kan agera missvisande, men är (givetvis listigt valt av dem) för Livsmedelsverket fick ge dem korrekt i att ren fruktjuice har lika mycket socker som läsk.

Man uppskattar att en ask Coca Cola har kolhydrater som motsvarar cirka tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar ickeverbal om är apelsinjuice har “goda” vitaminer samt mineraler som fattas totalt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice utav apelsin alternativt äpple, alternativt en butelj Mer, får man i sej analoga

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Dito gäller för ett glas Oboy, som består utav mjölk samt 4 teskedar chokladpulver.

Också i mjölk med tillsatser

En milkshake på McDonalds skänker kolhydrater motsvarande hela 19 sockerbitar!

En ask energidryck av märket Red Bull ger dig ej bara vingar, utan också åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man idag önskar dricka kolsyrat vatten för att njuta utav dess roliga, brusande konsistens kan det vara en färdigt nyttig bruk att smaksätta det med sockerfria aromer – som ej alstrar någon viktökning.